(video) Google Maps primește o nouă funcție adresată persoanelor cu deficiențe de vedere

uber-aplicacion-taxi-ocu-kumC–620×349@abc
Foto: abc.es

Google introduce o nouă funcție aplicației Google Maps. Aplicația are un nou mod de navigare, cel de ghidare vocală, adresat persoanelor cu deficiențe de vedere.

În timp ce browserul Chrome se alege cu descrieri text autogenerate pentru imaginile încărcate în browserul web, obținute cu ajutorul tehnologiilor de inteligență artificială găzduite pe serverele Google, aplicația Maps plusează cu o nouă funcție adresată persoanelor cu deficiențe de vedere, oferind instrucțiuni verbale mai detaliate pentru călătoriile făcute la pas, pe străzile orașelor, scrie go4it.ro.

Activată în prealabil din meniul Settings, la categoria Navigation settings – Walking options, opțiunea Detailed voice guidance comută aplicația Google Maps în modul de funcționare adresat persoanelor cu deficiențe de vedere. Astfel, sesiunile de navigare vor fi însoțite de informații suplimentare precum distanța rămasă până la următorul colț de stradă, atenționări cu privire la trecerile de pietoni aflate în zone aglomerate cum sunt marile bulevarde și alte informații folositoare, toate redate folosind sinteză vocală.

Opțiunea pentru ghidare vocală detaliată este activată începând cu ultima versiune Google Maps, pentru Android și iOS. Deocamdată, funcționalitatea suplimentară este disponibilă doar vorbitorilor de limbă engleză din Statele Unite și regiunea Japoniei, Google promițând că alte regiuni vor fi adăugate în curând.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente