Alocații între 7 mii lei și 10 mii lei pentru noi-născuți a 27 de familii din Orhei

nounascut
Foto:Primăria Orhei

Încă 27 de tinere familii din Orhei s-au ales astăzi cu alocaţii pentru nou-născuţi în valoare de 7 000 şi 10 000 de lei. Suportul financiar a fost oferit de către primarul Ilan Șor în cadrul unui eveniment solemn care s-a desfăşurat în incinta Primăriei.

Alocația orașului Orhei pentru nou-născut a intrat in vigoare pe 1 decembrie 2015 și este o îndemnizație unică pentru nașterea copiilor, care se oferă suplimentar alocaţiilor de stat tinerilor părinți din Orhei.

Edilul i-a felicitat pe proaspeții părinți, exprimându-şi speranța că aceştia vor mai oferi un asemenea prilej de revedere. La rândul lor, beneficiarii alocației i-au mulțumit primarului pentru ajutor, susţinând că banii primiți vor fi un suport semnificativ pentru bugetul familiei și că aceştia vor compensa o bună parte a cheltuielilor de primă necesitate.

Îndemnizația  a fost instituită la inițiativa primarului Ilan Șor în scopul protecţiei sociale a familiilor cu copii și stimulării creșterii natalității în oraș. Până în prezent, peste 102 de familii au beneficiat de acest suport.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente