În România a fost instaurată „Comisia de tăiat hârtii”

gov
Foto:Marea debirocratizare în România

Guvernul României a demarat un proiect de debirocratizare a administrației publice în relația cu cetățeanul, prin care aparatul executiv cere ajutorul cetățenilor pentru a veni cu propuneri de a reduce volumul de hârtie cerută la interacțiunea cu administrația.

Comisia de tăiat hârtii îndeamnă cetățenii români să-și facă un cont pe maisimplu.gov.ro, să vină cu propuneri de simplificare a unor proceduri administrative ce acum sunt birocratice și să distribuie/susțină alte propuneri deja formulate.

Propunerile pot fi făcute pe două nișe: propuneri de simplificare pentru cetățeni și propuneri de simplificare pentru companii.

Primele propuneri deja au fost făcute: simplificarea identificării persoanelor, obținerea unei autorizații pentru construirea unei case, obținerea unei cărți de identitate, transferul automobilului dintr-un județ în altul sau ineficiența timbrelor fiscale pentru aproape orice cerere.

Proiectul a fost inițiat cu susținerea Cancelariei Prim-ministrului și a Ministerului pentru consultare publică și dialog civic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente