(foto) Melodii de dragoste și petale de trandafir. Gara Feroviară s-a transformat într-o gară a îndrăgostiților

9

De Dragobete, Gara Feroviară din Chişinău s-a transformat într-o gară a îndrăgostiţilor, în care domneşte armonia şi iubirea. Trenul de pe cursa Chişinău – Iaşi a fost repus special în circulaţie pe data de 24 februarie pentru a oferi călătorilor posibilitatea de a marca sărbătoarea de Dragobete în România.

În urma concursului organizat pe pagina de Facebook a Căii Ferate au fost desemnaţi 26 de câştigători, care au beneficiat de o călătorie gratuită tur – retur, în vagon de clasa I. De asemenea, în această zi, toţi doritorii au cumpărat bilete la jumătate de preţ în vagoanele de clasa II şi III.

Călătorii au rămas încântaţi de această acţiune. „O iniţiativă foarte reuşită şi inspirată a Căii Ferate din Moldova. Sperăm să se mai organizeze asemenea concursuri şi promoţii, care cu siguranţă vor atrage un număr mare de pasageri”, a menţionat unul dintre câştigătorii concursului.

Potrivit serviciului de presă CFM, călătorii au rămas mulțumiți de această acţiune de promovare a serviciilor Căii Ferate, care vine în susținerea tradițiilor populare românești și a bunelor relații între tinerii români din Republica Moldova și cei din România.

Sloganul evenimentului este „Dragostea uneşte două maluri româneşti” şi are drept scop promovarea sărbătorilor tradiţionale şi motivarea persoanelor de a călători cu trenul. Atât în incinta gării feroviare, cât şi în trenul de pe cursa Chişinău-Iaşi au răsunat cele mai frumoase melodii de dragoste, iar călătorii au avut parte de surprize şi de o atmosferă romantică: şampanie, dulciuri, petale de tradanfiri. De asemenea, a fost instalat şi un fotopanou personalizat pentru sesiune foto. Toate pozele le găsiţi pe pagina de facebook a Căii Ferate din Moldova.

Mai jos vedeţi câteva dintre declaraţiile de dragoste ale participanţilor la concurs:

„Tu eşti pentru mine cerul şi stelele, zâmbetul care mă trezeşte şi glasul sub care adorm. Te iubesc pentru că mergi cu mine pe acest drum plin de aventuri şi amintiri frumoase şi îl faci să fie plin cu întorsături plăcute şi zile fermecate.” (Mihai Tacu)

„Te iubesc ca sarea în bucate ! Și-ți mulțumesc că faci parte din viața mea!”

„Nu există sentiment mai plăcut decât iubirea. Moment mai frumos decât cel în care te îndrăgosteşti. O viaţă mai împlinită în care iubeşti şi eşti iubit. Te iubesc.” (Anna Cernopischi)

Dragobetele este o sărbătoare românească a tinerilor îndrăgostiți cu rădăcini foarte vechi, fiind sărbătorit chiar de pe timpul dacilor, după cum se precizează în volumul Tradiții și obiceiuri românești. Oamenii consideră că Dragobetele, numit în popor și Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș și puternic, aduce iubirea în casă și în suflet.

 

1 (1)

2

3

4

5

6

7

8

9

10 (1)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente