Lista celor mai solicitate discipline opționale la clasele primare în acest an de învățământ

elevi
Foto:Dreamstime

Pe lângă disciplinele obligatorii, în fiecare an, fiecare elev trebuie să studieze și câte o disciplină opțională. Elevii de clasele primare nu sunt o excepție, fiindcă pentru anul de studii 2024/2025 Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a pus la dispoziție o listă cu 22 de cursuri din care să aleagă.

În locul elevilor claselor I-IV-a, disciplinele opționale studiate sunt selectate de părinții/reprezentanții legali ai acestora, în cadrul unor ședințe cu părinții. Instituția de învățământ informează în luna mai părinții despre oferta educațională pe care o pune aceasta la dispoziție. Totodată, părinții au dreptul să participe pe parcursul anului în calitate de invitați la anumite lecții din cadrul disciplinei opționale, alături de alți membri ai comunității: membri ai APL, antreprenori, polițiști și persoane notorii.

Potrivit informațiilor furnizate de MEC, în acest an de studii, cea mai populară disciplină opțională printre elevii de clasele primare este „Matematica distractivă”. Aceasta este studiată de 24 510 elevi. Pe locul 2 se poziționează „Tainele comunicării”, cu 17 796 de elevi, urmată de „În împărăția lui MATE” – 14 880 de elevi.

Topul este completat de următoarele discipline:
# „Religie” – 6 130 de elevi;
# „În împărăția cuvântului” – 5 357 de elevi;
# „Educație pentru sănătate” – 4 592 de elevi;
# „Educație economică și antreprenorială” – 3 149 de elevi;
# „Educație ecologică” – 2 899 de elevi;
# „O oră pentru lectură” – 2 668 de elevi;
# „Cultura bunei vecinătăți” – 1 797 de elevi.

Cele mai puțin populare discipline printre școlarii din clasele primare sunt „Matematica aplicativă”, „Aerobică” și „Activități și lucru în grup”. Acestea sunt studiate de câte un elev.

Mai multe informații despre disciplinele opționale și procesul de selecție a acestora citiți în acest material.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente