(video) Câți bani cheltuie un student în Danemarca într-o lună

danemarca
Foto: Pixabay

Un aspect important al studiilor peste hotare este cel financiar. E normal să te gândești câți bani ai avea nevoie pentru a locui într-o țară străină, deoarece astfel poți planifica un buget cel puțin pentru prima perioadă. Vlad Galusca este student în Danemarca și povestește despre cât cheltuie lunar pentru a locui în cea mai sudică țară scandinavă.

Într-un videoclip, Vlad vorbește despre toate aspectele financiare importante din viața sa de student: chiria, mâncarea, transportul și alte cheltuieli zilnice. „Danemarca este una dintre cele mai scumpe țări din lume. Atât costul traiului, cât și taxele sunt destul de mari. Totuși, fiind student, primesc și ajutor din partea statului – 850 de euro – oferiți dacă muncești cel puțin 43 de ore timp de o lună.”

Tânărul spune că lunar cei mai mulți bani îi cheltuie pe chirie. „Chiriile sunt foarte scumpe și valorează în funcție de locație, între 700 și 2 000 de euro. Dar pentru că sunt student, locuiesc la cămin. Aici căminele sunt mai diferite. De exemplu, eu trăiesc singur într-o cameră cu baie și bucătărie. Camera are circa 30 de metri pătrați, dar este destul și achit 500 de euro.”

Pentru mâncare, studentul cheltuie lunar între 200 și 300 de euro. „Dacă încerci să umpli un coș de cumpărături, ajungi să dai între 30 și 50 de euro pentru o singură dată.”

Dacă vrei să afli cum își gestionează Vlad bugetul și să afli câteva sfaturi utile, urmărește videoclipul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente