Inovații culinare la examen. O studentă a prezentat produsul de paste din făină de linte, o soluție nutritivă sănătoasă pentru meniul de sărbători

408289143_1742097902880417_8307859981211298254_n

În prag de Crăciun, atmosfera academică a intrat în febra pregătirilor pentru masa de sărbătoare, iar studenții Facultății Tehnologia Alimentelor, specialitatea „Servicii publice de nutriție”, gr. SPN-211, au venit cu o seamă de idei și inovații culinare. Au avut și un motiv serios – susținerea proiectelor de curs în cadrul disciplinei „Dezvoltarea alimentelor inovative”. Coordonat de Violina POPOVICI, evenimentul a oferit studenților o platformă pentru a-și prezenta creațiile inovatoare și a evidențiat angajamentul lor față de dezvoltarea soluțiilor nutriționale pentru diverse nevoi alimentare.

Unul dintre proiectele care a adus un aer proaspăt de inovație s-a axat pe formularea pastelor din făină de linte (autoare: studenta Liliana ULAȘ), evidențiind creativitatea și dedicarea autoarei proiectului și demonstrând modul în care cunoștințele teoretice pot fi implementate cu succes în practică. Făina de linte, aleasă ca ingredient principal, a fost selectată pentru beneficiile sale nutriționale, în special pentru aportul de fier. Proiectul oferă o alternativă nutritivă și delicioasă persoanelor cu cerințe nutriționale speciale, îndeosebi celor cu deficit de fier. Această alegere reflectă atât cunoștințe profunde în domeniu, cât și conștientizarea nevoilor alimentare variate ale populației.

Creatoarea pastelor din făină de linte a evidențiat aspectele tehnice și beneficiile nutriționale ale produsului final, dar și importanța echilibrului dintre gust, textură și valoare nutritivă – aspecte esențiale pentru a asigura acceptarea și aprecierea acestor alimente inovatoare de către consumatori.

Violina Popovici a evidențiat rolul esențial al inițiativelor inovatoare în domeniul alimentar, apreciind modul în care cunoștințele pot fi transformate în soluții practice, cu impact real în comunitate. Pastele din făină de linte reprezintă doar un exemplu ilustrativ al potențialului inovator pe care îl poartă viitorul domeniului alimentar. 

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente