Reprezentanții Guvernului anunță că Marina Tauber a refuzat să discute despre petiția depusă privind „achitarea facturilor”

protest
Foto: captură de ecran/Partidul Politic „ȘOR”

Șeful cabinetului prim-ministrului la Guvernul Republicii Moldova, Serghei Diaconu, a declarat că a vorbit la telefon cu Marina Tauber și ea a refuzat să vină la Guvern să discute despre petiția depusă privind „achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă”.

„Cu referire la unele declarații de blocare a drumurilor, vehiculate astăzi în spațiul public, țin să fac o precizare. Azi dimineață am avut o discuție telefonică directă cu Marina Tauber. Am invitat-o la Guvern să discutăm, din numele premierului petiția depusă și anumite probleme de securitate legate de organizarea protestelor. Dna Tauber a refuzat invitația”, a declarat Serghei Diaconu.


Pe 12 martie, pe străzile capitalei s-a desfășurat un protest organizat de către Mișcarea Pentru Popor, în frunte cu Partidul „ȘOR”. Manifestanții au solicitat din partea guvernării achitarea facturilor pentru lunile de iarnă, dar și neadmiterea unui conflict militar pe teritoriul țării noastre. Mai mult, aceștia au semnat și o rezoluție, prin care cer executivului achitarea în întregime a facturilor. Atunci, reprezentanții Mișcării Pentru Popor au declarat că așteaptă un răspuns din partea autorităților în decurs de 24 de ore.

Ulterior, în zilele de 13 și 15 martie, Partidul „ȘOR” a organizat „flashmoburi la nivel național de blocare a drumurilor”.

Pe 16 martie au venit și în fața Parlamentului ca să ceară „achitarea facturilor pentru lunile de iarnă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente