Vadim Krasnoselski a venit cu detalii despre „atacul terorist” din Stânga Nistrului: „A avut drept scop direct eliminarea oficialilor republicii noastre”

krasnoselki-920×518
Foto: president.gospmr.org

Autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a venit cu declarații în legătură cu presupusul „atac terorist” de astăzi, 9 martie, relatează presa locală.

„Vă informez că în primele 10 zile a lunii martie a acestui an, angajați ai Ministerului Securității Statului, împreună cu alte organe de drept din Republica Transnistreană, au prevenit un atentat terorist major în orașul Tiraspol.

Potrivit informațiilor disponibile, acest atac a fost autorizat și pregătit de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Toate persoanele care au fost reținute și se află pe lista de urmăriți sunt, de asemenea, direct legate de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Printre deținuți se numără și un cetățean al Transnistriei, acesta fiind și cetățean al Republicii Moldova, condamnat anterior pentru tâlhărie și întreținere de bordeluri și a locuit recent pe teritoriul Odesei. Toți restul au ajuns pe teritoriul republicii noastre sub masca refugiaților ucraineni.

Acest atac terorist a avut drept scop direct eliminarea oficialilor republicii noastre. Locația nu a fost aleasă la întâmplare. Aceasta este intersecția uneia dintre străzile centrale ale orașului Tiraspol, există un lanț de magazine, o școală, stații de troleibuz în apropiere și, de regulă, sunt mulți oameni acolo chiar și la orele de vârf. Metoda este o mașină plină cu explozibili. Tipul de exploziv hexogen este unul dintre cele mai puternice și periculoase.

Pentru a spori efectul dăunător, acest dispozitiv exploziv a fost umplut cu șuruburi, piulițe, șuruburi, sârmă, adică diverse obiecte metalice, care, desigur, ar fi mărit efectul dăunător masiv. Acest lucru sugerează că calculul a fost făcut nu numai pe oficiali, ci și pe moartea în masă a oamenilor.

Acest grup de persoane au supravegheat video atât locurile, cât și oficialitățile. Datorită vigilenței agențiilor de securitate ai statului, persoanele au fost reținute direct în timp ce instalau echipamente video și audio pentru spionarea funcționarilor. Ulterior, aceste persoane au făcut o defalcare a crimelor iminente, au vorbit despre legăturile lor. În orașul Tighina a fost confiscat un vehicul plin cu RDX, de opt kilograme cu submuniție întărită. Au fost reținute și alte persoane. După cum am spus mai devreme, toți sunt legați de Serviciul de Securitate al Ucrainei, sunt în mare parte cetățeni ai Ucrainei”, se arată în declarația acestuia.


Astăzi, 9 martie, așa-numitul minister al securității din regiunea transnistreană a anunțat că a prevenit un „atac terorist” împotriva mai multor oficiali din Stânga Nistrului „la indicațiile Serviciului de Securitate al Ucrainei”. De asemenea, așa-numitele autorități din Stânga Nistrului au menționat că suspecții ar fi fost reținuți.

Așa-numitele autorități de la Tiraspol anunță că vor cere Ucrainei informații cu privire la „actul terorist planificat la Tiraspol”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a venit cu o reacție la acuzațiile așa-numitelor autorități din regiunea transnistreană despre presupusul „atac terorist” din regiune care ar fi fost organizat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Autoritățile de la Chișinău au spus că investighează informația.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente