Cum poți ajuta cetățenii turci în urma cutremurului. Lista lucrurilor ce pot fi donate la Ambasada Turciei din Chișinău

Siria Turcia cutremur
Foto: Tolga Ildun/ZUMA Press Wire/REX/Shutterstock

Ambasada Turciei din Chișinău a anunțat despre o campanie de colectare a ajutorului material pentru cetățenii turci care au suferit în urma cutremurului din 6 februarie. Au fost afectate 10 provincii dintr-o zonă largă din sud-vestul țării.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova, dar și nu numai, pot trimite sau aduce la Ambasada Turciei din Chișinău produse necesare pentru ajutorul persoanelor care au suferit în urma cutremurului. Potrivit reprezentanților ambasadei, este de dorit ca produsele să fie noi și să corespundă condițiilor de iarnă. De asemenea, este important ca acestea să fie livrate la Ambasada Turciei într-o manieră ordonată, produsele fiind împachetate în cutii și însoțite de lista conținutului acestora.

Lista celor necesare

Haine de iarnă:
# paltoane, geci;
# pelerine de ploaie;
# ghete-cizme;
# pulovere;
# pantaloni;
# mănuși;
# fulare, eșarfe;
# căciuli;
# ciorapi, ștrampi;
# lenjerie de corp;
# îmbrăcăminte termică.

Alte articole:
# cort de iarnă;
# pături;
# perne;
# saltele (pentru cort);
# pilote, pături;
# saci de dormit;
# termosuri;
# încălzitor.

La fel, sunt necesare și cutii cu alimente (produse neperisabile, precum conservele), mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă și curățenie, precum și produse de igienă pentru femei.

Adresa: Strada Alexei Mateevici, nr.55

Orele de primire: 10.00-17.00

Telefon: +373 79 509 200 (Ambasada Republicii Turce) ori +903 122 922 929 (Call Centre)


Amintim că două cutremure cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 grade pe scara Richter au lovit pe 6 februarie o zonă largă în sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu Siria.

Reamintim că, autoritățile din Republica Moldova au precizat că o echipă specializată în căutare și salvare urbană a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), este gata de intervenție cu 55 de salvatori, 12 autospeciale de intervenție complet autonome și doi câini de căutare.

La fel, salvatorii moldoveni care au plecat în misiune în Turcia au scos de sub ruinele unui bloc un băiat în vârstă de trei ani.

Responsabilii de la secția consulară a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova informează că sunt pregătiți să acorde asistență de specialitate, iar în caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii moldoveni pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetățeni ai Republicii Moldova din zonele afectate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente