Președintele rus Vladimir Putin nu va participa la summitul G20, care va avea loc pe insula Bali din Indonezia

Vladimir Putin
Foto: Sergei Bobylev/Sputnik, Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin nu va participa săptămâna viitoare la o reuniune a liderilor din Grupul celor 20 de națiuni (G20) pe insula Bali. Putin va fi reprezentat în schimb de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, transmite Reuters.

Președintele rus urmează să se alăture virtual uneia dintre întâlnirile de la summit, a declarat Jodi Mahardi, purtătorul de cuvânt al ministrului coordonator al afacerilor maritime și de investiții din Indonezia.

Un purtător de cuvânt la ambasada Rusiei din Indonezia a confirmat că Putin nu va participa la summit, dar nu a oferit explicații suplimentare.

Potrivit Reuters, președintele indonezian Joko Widodo a încercat să medieze fricțiunile geopolitice dintre puterile din G20. Întâlnirile din acest an au inclus amenințări de boicotare provocate de tensiunile legate de invazia Rusiei în Ucraina.


Amintim că pe 27 aprilie 2022, Joko Widodo, l-a invitat pe președintele Ucrainei să participe la Summitul G20. Volodâmâr Zelenski a spus într-o conversație cu reporterii că nu va participa la summitul G20 dacă Putin o să fie acolo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente