Liz Truss și-a dat demisia din funcția de premieră a Marii Britanii, după 45 de zile de la începerea mandatului

lis truss
Foto: BBC

Premiera Marii Britanii, Liz Truss, a anunțat că demisionează, la 45 de zile de când a fost numită în această funcție. Anunțul a fost făcut într-o declarație susținută în fața presei, la intrarea în sediul din 10 Downing Street, notează BBC.

În declarația sa, aceasta a menționat că a intrat în funcție într-un moment de „mare instabilitate economică și internațională”.

Potrivit lui Truss, Marea Britanie stagnează din punct de vedere economic de mult timp, iar ea a fost aleasă de Partidul Conservator „pentru a schimba acest lucru”. A adăugat că guvernul condus de ea și-a îndeplinit funcțiile pe care și le-a propus.

De asemenea, aceasta a avut o întâlnire cu președintele Comitetului din 1922 al deputaţilor conservatori britanici, Sir Graham Brady, la care s-a decis că noile alegeri să fie organizate de săptămâna viitoare. Până va fi ales un nou premier, Liz Truss va continua să îți exercite funcția.

Amintim că, pe 6 septembrie, Liz Truss a devenit noua prim-ministră a Marii Britanii, după ce s-a întâlnit cu Regina Elisabeta a II-a la Castelul Balmoral din Scoția. Pe 5 septembrie, Liz Truss a câștigat cursa pentru conducerea Partidului Conservator, aflat la guvernare în Regatul Unit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente