(video) Igor Dodon este bănuit de trădare de patrie și de îmbogățire ilicită. Procurorii se află la el acasă

Dodon kuliokul
Foto: captură ecran

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul lui Igor Dodon. Liderul PSRM și fostul președinte al țării este bănuit de trădare de patrie, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și îmbogățire ilicită.

Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au loc în baza unor bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

Perchezițiile au loc și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Igor Dodon.

Procuratura Generală confirmă efectuarea de către procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA a perchezițiilor la domiciliului fostului președinte al Moldovei Igor Dodon. Potrivit purtătoarei de cuvânt din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile se efectuează inclusiv în alte locații deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasivă), art.1812 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.3302 (îmbogățire ilicită).

Vă aducem aminte că, în mai 2020, fostul deputat Iurie Reniță a făcut publice secvențe video de la întâlnirea lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, care ar fi avut loc la începutul lunii iunie 2019. În acel video, Plahotniuc îi înmânează o pungă neagră lui Igor Dodon.

Ținem să menționăm că în acele 30 de secunde difuzate se vede cum Plahotniuc îi aduce lui Dodon punga transmisă de către o persoană pe nume Costea și care ar fi urmat să ajungă la cineva pe nume Cornel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente