Televiziunea Română a publicat componența juriului României pentru Eurovision și notele acordate fiecărei țări

eurovision-2022-vot-romania-1000×667
Foto: infomusic.ro

Luni, 16 mai, Televiziunea Română a publicat componența juriului României pentru Eurovision și notele acordate fiecărei țări. Această decizia vine în urma controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului.

Potrivit unui comunicat al TVR, lista membrilor juriului național este următoarea:
# Sanda Ladoși;
# Luminița Anghel;
# Ovi Jacobsen;
# Liviu Elekeș;
# Mihai Pocorschi.

Punctajul pe care l-a acordat juriul concurenților din finala Eurovision 2022 este:
# Moldova – 12 puncte;
# Grecia – 10 puncte;
# Polonia – 8 puncte;
# Țările de Jos – 7 puncte;
# Azerbaidjan – 6 puncte;
# Australia – 5 puncte;
# Italia – 4 puncte;
# Spania – 3 puncte;
# Finlanda – 2 puncte;
# Lituania – 1 punct.

De asemenea, TVR anunță că a solicitat organizatorilor Eurovision să furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un „substitut calculat într-un mod netransparent”.

„În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create”, se mai arată în comunicat.

Subliniem că, pe 14 mai, atunci când s-a desfășurat marea finală a concursului muzical „Eurovision 2022”, România nu a putut să anunțe în direct notele acordate de juriul de la București. Organizatorii Eurovision au invocat motive tehnice și nu au transmis legătura prezentatoarei Eda Marcus care urma să anunțe rezultatele. În consecință, purtătorul de cuvânt al concursului internațional de muzică a anunțat rezultatele în locul României, acestea fiind diferite decât cele făcute publice de TVR, menționând că România acordă 12 puncte reprezentanților Ucrainei.

Eda Marcus a postat un videoclip în care susține că a fost refuzată intrarea în transmisiune directă din motive tehnice, când ele, de fapt, nu ar fi existat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Eda Marcus (@eda_marcus)


Amintim că suspendarea juriului României alături de alte șase țări (Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, San Marino), vine în urma analizei European Broadcasting Union, care a identificat anumite tentative de fraudă a voturilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente