Cine a făcut parte din juriul Moldovei la Eurovision 2022 și de ce a fost suspendat juriul României

FotoJet (46)
Foto: colaj #diez

Sâmbătă, 14 mai, Republica Moldova, reprezentată de către formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, a ocupat poziția 7 la ediția din 2022 a Eurovision.

Din juriul Moldovei, care a acordat punctaje concurenților, au făcut parte:

# Adriano Marian;
# Cristina Scarlat;
# Ilona Stepan;
# Natan;
# Radmila Popovici.

În același context, menționăm că juriul României, alături de alte șase țări (Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, San Marino) fost exclus din lista de concurs.

Suspendarea juriului României vine în urma analizei European Broadcasting Union care a identificat anumite tentative de fraudă a voturilor.

„După cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite modele neregulate de vot în șase țări. Pentru a respecta Instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot și a calculat un rezultat agregat, substitut pentru fiecare țară în cauză atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală. Acest proces a fost recunoscut de Monitorul Independent de Votare”, se arată într-un comunicat de presă al EBU.


Amintim că, Moldova a oferit 12 puncte Ucrainei, iar aici puteți vedea lista totală a notelor juriului Moldovei pentru țările concurente la Eurovision 2022.

Subliniem că, pe primul loc la preferințele publicului a fost Ucraina cu 439 de puncte, urmată de către Moldova cu 239 de puncte, Spania cu 228 de puncte, Serbia cu 225 de puncte și Regatul Unit cu 183 de puncte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente