(video) Cine este trupa Kalush Orchestra, câștigătoarea concursului Eurovision Song Contest 2022

KaluSh
Foto: eurovision.tv

Formația Kalush Orchestra este câștigătoarea concursului Eurovision Song Contest 2022. Băieții din trupa Kalush Orchestra au cucerit publicul cu piesa „Stefania”, de altfel trupa fiind și cea mai cotată la casele de pariuri.

Kalush a fost fondată în 2019 de către Oleh Psiuk, care este și rapperul principal al formației. Trupa poartă numele orașului natal al lui Psiuk, Kaluș, regiunea Ivano-Frankivsk. Grupa a debutat cu primul său videoclip muzical, în data de 17 octombrie 2019, la piesa Не маринуй, iar în noiembrie 2019, KALUSH a semnat contract cu casa de discuri hip-hop americană Def Jam Recordings. În 2021, trupa a anunțat lansarea unui nou proiect paralel celui de bază, numit Kalush Orchestra, care, spre deosebire de trupa principală, se va concentra pe stilul rap cu motive din muzica tradițională ucraineană. Astfel, membrilor de bază ai trupei Kalush s-a alăturat multiinstrumentiștii Tâmofi Muzâciuk și Vitali Dujâk.

„Stefania” este o melodie a trupei ucrainene Kalush Orchestra, lansată pe 7 februarie 2022.

„Stefania” este o odă către mamă, în care autorul vorbește despre amintirile sale plăcute despre ea. În primul rând, compoziția vorbește despre îmbătrânirea mamei și cât de nostalgic este trecutul. După aceea, interpretul vorbește despre dificultățile din relația cu mama lui și despre conștientizarea a cât de mult a făcut ea pentru el.

Piesa este o combinație de rap, motive etno-folclorice ucrainene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente