(foto) Maia Sandu, despre masacrul de la Bucea: „Vreau ca toți cetățenii Republicii Moldova să vadă aceste imagini”

Bucea (7)
Foto: Sergei Supinsky/AFP

Președinta Maia Sandu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că își dorește ca toți cetățenii țării noastre să vadă imaginile care reflectă masacrul din Bucea. Aceasta s-a adresat tuturor televiziunilor, sugerându-le să publice imaginile din acest oraș, care au apărut după ce forțele ucrainene au preluat din nou controlul asupra localității.

„Vreau ca toți cetățenii Republicii Moldova să vadă aceste imagini. În special, cei care nu condamnă acest război. Acest război trebuie condamnat. Republica Moldova din prima zi a condamnat agresiunile Rusiei asupra Ucrainei și s-a angajat să ajute acolo unde poate”, a declarat Maia Sandu.

Astăzi, 4 aprilie, în Moldova a fost declarată zi națională de doliu în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute în ultimele 39 de zile în Ucraina.

Amintim că, după ce săptămâna trecută forțele ucrainene au preluat din nou controlul asupra orașului Bucea, acolo au fost descoperit mai multe cadavre ale civililor. Unele se aflau chiar în stradă.

Primarul orașului Bucea, Anatoli Fedoruk, a declarat că, de la începutul atacului Rusiei asupra Ucrainei, 280 de localnici au fost îngropați în gropi comune din oraș.

„La Bucea, am înhumat deja 280 de persoane în gropi comune, deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalității, sub tirurile militarilor ruși. Pe unele străzi, am văzut 15 sau 20 de cadavre la sol, dar nu pot spune câte mai sunt în curți, în spatele gardurilor. Atât timp cât geniștii nu au trecut să le verifice, sfatul este ca aceste cadavre să nu fie ridicate, pentru că ar putea fi minate”, a mai adăugat el.

Vă atenționăm că imaginile de mai jos vă pot afecta emoțional!

Sergei Supinsky/AFP
Sergei Supinsky/AFP
Sergei Supinsky/AFP
Sergei Supinsky/AFP
Sergei Supinsky/AFP
Sergei Supinsky/AFP
Sergei Supinsky/AFP
Sergei Supinsky/AFP
Sergei Supinsky/AFP
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente