(video) Declarațiile miniștrilor afacerilor externe ai Ucrainei și Rusiei după întâlnirea din Antalya, Turcia

BeFunky-collage

Astăzi, în Antalya, Turcia, a avut loc prima întâlnire dintre miniștrii afacerilor externe ale Ucrainei și ale Rusiei în vederea soluționării crizei umanitare din Ucraina și încetării focului asupra civililor.

Mai jos vă prezentăm cele mai importante declarații ale ambilor diplomați.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmâtro Kuleba

„Din păcate, nu am primit promisiuni din partea ministrului Lavrov despre asigurarea funcționării coridoarelor verzi atât pentru evacuarea populației din Mariupol, cât și pentru a distribui ajutor umanitar în oraș. Dar el va vorbi despre acest lucru cu conducerea țării.”

„De asemenea, am vorbit despre încetarea focului timp de 24 de ore pentru a oferi ajutor umanitar localităților care suferă cel mai mult din cauza războiului. Nici pe acest subiect nu am ajuns la un acord, pentru că astfel de decizii iau alți oameni în Federația Rusă.”

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

„Din informațiile noastre, în maternitatea din Mariupol era dislocată gruparea ultra radicală «Azov». Militarii au alungat tot personalul de acolo și mamele însărcinate pentru a ocupa poziția în acea clădire. Trageți concluzia singuri.”

„Occidentul mereu făcea din Ucraina un stat anti-rus.”

„Noi nu ne dorim militarizarea Ucrainei cu sau fără NATO, pentru că și fără NATO poți instala sisteme care vor ținti securitatea Rusiei.”

„Noi vom face față problemelor economice cu care ne confruntăm. Vom ieși din această criză cu mintea însănătoșită și nu vom avea iluzia că Occidentul ne poate fi un partener de încredere.”

La întrebarea „Cât de reală este organizarea întâlnirii lui Putin și Zelenski în vederea soluționării războiului din Ucraina”, Serghei Lavrov a răspuns: „Din câte cunoașteți, Putin niciodată nu refuză să discute, însă aceste discuții trebuie să fie organizate nu doar de dragul organizării.”

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 14 zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente