În Moldova va fi fondat Parcul Național „Nistrul de Jos”. Aria protejată se va întinde pe o suprafață de 62 000 ha

N_5b5cd4e33e
Foto: heymoldova.com

Guvernul a aprobat, la ședința din 9 martie 2022, legea privind fondarea Parcului Național „Nistrul de Jos”. Aria protejată se întinde pe o suprafață de 62 000 de ha, în hotarele teritoriale ale 13 localități amplasate pe teritoriul raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și trei localități situate în partea stângă a Nistrului.

Parcul Național are scopul de a proteja diversitatea biologică, de a asigura  menținerea, conservarea și folosirea rațională a resurselor naturale. Totodată, crearea acestei arii naturale protejate va asigura păstrarea complexelor naturale de o importanță majoră și va constitui un imbold suplimentar în dezvoltarea localităților și atragerea turiștilor.

Parcul Național „Nistrul de Jos” va fi structurat pe zone funcționale cu regim juridic distinct: de la nivel strict protejat, până la realizarea activităților economice, care nu contravin regimului parcului național.

Potrivit autorităților, în Republica Moldova există mai multe parcuri și rezervații naturale protejate de stat, precum: Parcul National „Orhei”, rezervațiile științifice „Pădurea Domnească”, „Codrii”, „Iagorlîc”, „Prutul de Jos”, „Plaiul Fagului”.

Proiectul urmează să fie aprobat și în Parlament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente