„Documentați cazurile și nu eliminați singuri simbolurile”. Recomandările IGP când vedeți mașini cu insigna „Z” sau „V”

Z
Foto: Nord-news.md

Acum două zile la Bălți, un șofer originar din raionul Fălești a fost oprit de către un taximetrist din cauză că bărbatul a aplicat pe fereastra de pe portbagaj insigna „Z”. Acest simbol este folosit pe tehnica militară rusă implicată în războiul din Ucraina.

Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, am contactat-o pe comunicatoarea IGP, Diana Fetco, pentru a ne explica cum să procedeze oamenii când vor vedea simbolurile „Z” sau „V” aplicate pe mașinile din Moldova.

„Până în prezent, avem un caz înregistrat la Bălți. Despre alte cazuri nu cunoaștem. Bărbatul a fost identificat. Este un cetățean moldovean din raionul Fălești. La momentul actual, cazul se documentează, însă nu vă pot spune încă ce sancțiune urmează să-i fie aplicată. Asta pentru că urmează să fie luată o decizie în urma stabilirii circumstanțelor, inclusiv ce l-a făcut să-și lipească această literă. Ce ține de recomandări, sunt simple. Nu se recomandă de sine stătător să eliminați simbolul, pentru că automobilul este un bun personal. Rugăm să fie înregistrat numărul de înregistrare a unității de transport și pe unde se deplasează șoferul”, a declarat Diana Fetco pentru diez.md.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat pe canalele oficiale de Twitter și Instagram fotografii cu tancurile și blindatele cu care au invadat Ucraina și a explicat ce înseamnă literele „V” și „Z”, inscripționate pe echipamentul militar rusesc. Astfel, litera “Z” înseamnă „Pentru victorie” (За попедой), iar „V” – „Puterea în adevăr” (Сила в Правде). De asemenea „V”, suplimentar, înseamnă și „Sarcina va fi realizată” (Задача будет выполнена).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente