Duma de Stat a aprobat un amendament care prevede până la 15 ani de închisoare pentru „fake-uri despre armata rusă”

Russia Ukraine Invasion
Foto: TIME

Duma de Stat a aprobat un amendament care introduce răspunderea penală și pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani pentru „diseminarea publică a informațiilor în mod deliberat false despre utilizarea forțelor armate ale Federației Ruse”, scrie curenttime.tv cu referire la agenția rusească TASS.

UPDATE. Proiectul de lege a fost votat în lectură finală și semnat de Putin, transmite curenttime.tv.

Pedeapsa pentru încălcare va fi o amendă de până la 5 milioane de ruble sau închisoare de până la 10 ani. Dacă răspândirea falsurilor a provocat consecințe grave, pedeapsa închisorii va fi de la 10 la 15 ani.

În plus, s-a mai recomandat adoptarea în a doua lectură a unui proiect de lege care prevede răspundere penală  pentru solicitări de impunere de sancțiuni străine împotriva Rusiei. Pentru astfel de acțiuni, se propune introducerea unei pedepse sub formă de amendă de până la 500 000 de ruble sau restricție de libertate sau închisoare de până la trei ani cu o amendă de până la 200 000 de ruble.

Autoritățile ruse au blocat și închis mai multe site-uri și televiziuni care transmit informația diferit decât vor autoritățile ruse. Acestea insistă ca invazia în Ucraina să fie numită „operațiune militară”.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de opt zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente