Primăria Chișinău anunță că sistează temporar punctul de colectare a produselor pentru susținerea refugiaților ucraineni

voluntari
Foto: Primăria Chișinău

Primăria municipiului Chişinău informează că este temporar stopată activitatea punctul de colectare a produselor pentru susținerea persoanelor care au fost cazate la „Moldexpo”. Pe parcursul zilei de ieri au fost stocate produse de prim necesitate într-o cantitate suficientă pentru persoanele cazate temporar. 

Astfel, municipalitatea va anunța în perioada următoare când va fi reluată activitatea punctului de colectare.

La ziua de ieri, autoritățile noastre au anunțat că în Moldova au intrat circa 15 000 de ucraineni.

Dacă doriți să donați bani în orice valută pentru a susține refugiații ucraineni, puteți accesa acest link pentru a contribui cu orice sumă.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a precizat, în briefingul susținut azi dimineață, că mai multe instituții publice de pe teritoriul Moldovei s-au solidarizat pentru cazarea refugiaților ucraineni.

Vedeți mai jos lista localităților.

Anenii Noi – Consiliul Raional Anenii Noi a anunțat despre posibilitatea de cazare a eventualilor refugiați din Ucraina.

Bălți – Primăria Municipiului Bălți a deschis două conturi bancare destinate donațiilor voluntare pentru persoanele din Ucraina.

Chișinău – Primăria Municipiului Chișinău a informat că peste 100 de persoane refugiate din Ucraina, inclusiv copii, sunt cazate actualmente la C.I.E. „MOLDEXPO”.

Căușeni – Primăria Orașului Căușeni a venit cu un apel către toți localnicii săi, care pot oferi spațiu locativ persoanelor refugiate, să se adreseze primăriei.

Criuleni – Primăria Orașului Criuleni a adus la cunoștința tuturor cetățenilor că este disponibilă să ofere orice ajutor tuturor celor care sau refugiat în Republica Moldova, precum și localnicilor care i-au primit pe refugiați în propria locuință.

Cantemir – Primăria orașului Cantemir a venit cu un apel de solidaritate și umanitate către localnicii săi, în contextul evenimentelor care au loc în Ucraina.

Drochia – Primăria Drochiei a îndemnat toți locuitorii orașului, ca în astfel de momente grele, să fie uniți și să acorde ajutorul posibil refugiaților din Ucraina.

Edineț – Primarului Municipiului Edineț, C. Cojocari, s-a adresat către localnici cu un îndemn de solidarizare față de situația tensionată din Ucraina.

Hâncești – Primăria Municipiului Hâncești și-a exprimat pe deplin solidaritatea sa față de poporul ucrainean și vine în ajutor celor care și-au părăsit casele și țara lor.

Leova – Consiliul Raional Leova a informat că pregătește baza de odihna Sarata-Noua pentru adăpostirea refugiaților din Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente