Studenții USM au discutat cu Secretarul Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe și Cooperare lnternațională a Italiei

3-61
Foto: usm.md

Secretarul Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe și Cooperare lnternațională a Republicii Italiene, Benedetto DELLA VEDOVA a avut, astăzi, în cadrul Universității de Stat din Moldova, un dialog cu studenții USM, personalități din domeniul academic și cu reprezentanți ai societății civile.

La eveniment a participat rectorul USM, Igor ȘAROV, prorectorul Aurelia HANGANU, decanul FRIȘPA, Alexandru SOLCAN, E.S. Lorenzo TOMASSONI, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, consiliera pe Diaspora a Președintei Republicii Moldova, Elena DRUȚĂ și directorul superior Politici și Guvernare a Institutului Republican Internațional, Nadia SACOVICI.

În deschiderea evenimentului, rectorul USM, Igor ȘAROV, a exprimat recunoştinţă pentru aportul Italiei în dezvoltarea sistemului educaţional din Republica Moldova, subliniind că cooperarea USM cu universităţile din Italia este în ascensiune şi a marcat importanţa semnării Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii.

În discursul expus, Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe și Cooperare lnternațională a Italiei, Benedetto Della Vedova a vorbit despre importanţa promovării principiilor democratice, a statului de drept, a respectării drepturilor omului, precum şi realizarea reformelor în acest sens. De asemenea, a felicitat Republica Moldova pentru ratificarea Convenţiei de la Instabul.

Oficialul italian a subliniat că implicarea cât mai intensă a tinerilor în viața socială a statului, cît și a societății civile pot sta la baza promovării statului de drept, buna guvernare și a libertăților fundamentale în spațiul moldovenesc.

În altă ordine de idei, Benedetto Della Vedova a vorbit despre importanța valorilor comune care stau la baza parteneriatul Uniunea Europeană-Republica Moldova. „UE și Moldova împărtășesc un principiu simplu: faptul că ambele părți în prezent au nevoie nu doar de o cooperare economică, care este destul de importantă, dar parteneriatul nostru ar trebui să se bazeze pe valorile comune care ne leagă. Acesta ar trebui să fie imboldul principal”, a declarat oficialul italian.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente