(video) La Criuleni, a fost instalat un parc cu panouri fotovoltaice care vor suplini bugetul raional cu 3-5 milioane de lei

panouri
Foto: captură video/YouTube

În raionul Criuleni, a fost creat un parc cu 7 400 de panouri fotovoltaice care vor suplini bugetul raional cu circa 3-5 milioane de lei. Acesta are suprafață de 8 hectare și o capacitate de 2,8 MW. Panourile fotovoltaice și cele 16 invertoare care au fost instalate, vor produce circa 3,5 milioane de kWh/an de energie electrică.

Într-un comunicat al Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE) se menționează că parcul fotovoltaic din Criuleni este situat pe o suprafață de 8 hectare și are o capacitate de 2,8 MW. Cele 7 400 de panouri fotovoltaice și 16 invertoare care au fost instalate, vor produce circa 3,5 milioane de kWh/an de energie electrică. Energia produsă de panourile fotovoltaice va fi comercializată, iar resursele financiare acumulate vor suplini bugetul Consiliului Raiona. În funcție de tariful care va fi negociat, Consiliul Raional va beneficia de sume anuale între 3-5 milioane de lei.

Suma investiției este de aproximativ 4 milioane de euro, iar toate cheltuielile au fost suportate de China.

 

Dacă vrei să afli despre cum poți instala panouri fotovoltaice fiind persoană fizică în Moldova, care sunt beneficiile acestora și cât te costă, îți sugerăm să descoperi experiența unui tânăr care și-a instalat de la zero acest tip de panouri, iar acum vinde energie solară. Materialul îl puteți găsi AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente