La Bulboaca, Cărpineni și Nisporeni vor fi construite trei parcuri solare fotovoltaice

parc-fotovoltaic-24 (1)

Trei parcuri solare fotovoltaice vor fi construite în Republica Moldova, având o capacitate totală de 28 de megawați. Proiectul acestui plan investițional a fost prezentat în cadrul unei vizite de lucru a ministrului economiei și infrastructurii, Sergiu Răilean, la cel mai mare parc solar fotovoltaic din Republica Moldova – Fly Ren.

Potrivit reprezentanților Fly Ren, parcul solar are o capacitate de un megawatt și este situat pe o suprafață de aproximativ două hectare. La moment, pe teritoriul acestuia sunt amplasate circa 3 700 de panouri solare. Pe parcursul unui an calendaristic, acesta generează 1,2 milioane de kilowați-oră. În perspectivă, compania intenționează să construiască încă trei parcuri fotovoltaice: la Bulboaca, Cărpineni și Nisporeni.

Amintim că Centrul de preluare a apelurilor de urgență al Serviciului 112 din comuna Băcioi, care este amplasat în apropierea parcului solar, este primul centru de preluare a apeluri din Europa, care este alimentat în proporție de 100 % cu energie verde de parcul fotovoltaic. Circa 85 % din energia regenerabilă produsă de parcul fotovoltaic este livrată furnizorului central de energiei electrică S.A. „Energocom”.

Dacă vrei să afli despre cum poți instala panouri fotovoltaice fiind persoană fizică în Moldova, care sunt beneficiile acestora și cât te costă, îți sugerăm să descoperi experiența unui tânăr care și-a instalat de la zero acest tip de panouri, iar acum vinde energie solară. Materialul îl puteți găsi AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente