Topul țărilor europene în care se vorbește cel mai bine engleza. Ce loc ocupă Moldova

Engleza

Cunoașterea limbii engleze oferă oamenilor acces la o gamă de informații, de oportunități de voluntariat sau de angajare în companiile internaționale, acces la diferite culturi și cunoștințe. Pe 16 noiembrie, a fost publicat noul raport EF English Proficiency Index 2021 în care 112 țări sunt evaluate la capitolul cunoașterii limbii engleze. Moldova se află pe poziția 36 pe plan mondial, iar în Europa – pe locul 27.

În top trei țări în care se atestă cunoaștere avansată a limbii engleze sunt: Țările de Jos, Austria și Danemarca. Pe locul 4 se află Singapore, pe locul 5 – Norvegia.

România se poziționează pe locul 15 în lume și pe locul 13 în Europa.

Ucraina – pe locul 40 în lume și pe locul 29 în Europa.

Rusia – pe locul 51 în lume și pe locul 31 în Europa.

În subsolul clasamentului se află Yemen (112), Sudanul de Sud (111), Republica Democratică Congo (110).

Țările europene precum Turcia, Armenia și Azerbaidjan sunt unicele țări de pe continent incluse în categoria „Competențe joase de cunoaștere a limbii engleze”.

În același timp, în top 10 orașe în care se atestă cel mai înalt nivel de cunoaștere a limbii engleze, nouă sunt din Europa și una e din Africa de Sud.

Studiul a atras atenția asupra interdependenței nivelului de cunoaștere a limbii engleze și bunăstarea economică a țării.

Raportul se bazează pe chestionarea a 2 milioane de oameni din 112 țări, vârsta medie a intervievaților constitute 26 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente