Apple a lansat iPhone 13, iPad, iPad mini și Watch Series 7. Cum arată și ce funcții au noile modele

iphone-13-design-schematic-3d-leak-2
Foto: bgr.com

Apple a lansat în această seară noua generație de iPhone. Deși se știa deja destul de multe despre iPhone 13, nu se aștepta nimeni ca Apple să dezvăluie și o nouă generație de iPad în același context. Noul iPad este mai rapid cu 20 % față de vechea versiune și este construit în jurul unui nou procesor Apple A13 Bionic, creat in-house de către gigantul din Cupertino.

iPad 2021

Printre actualizările importante, noul iPad are o cameră frontală de 12 megapixeli cu Center Stage, pentru a te urmări în momentul în care miști în fața camerei. Cu ajutorul unor rețele neurale, recunoaște persoanele din fața camerei și pune accentul pe ele în toate aplicațiile populare la care te-ai putea gândit, inclusiv Zoom. Costă 329 de dolari, este disponibil în două culori și vine cu o cantitate dublă de memorie internă, scrie playtech.ro.

iPad mini 2021

Noul iPad mini este mai subțire ca niciodată, cu ramă cât se poate de subțire. Are un ecran Liquid Retina Display și are 8,3 inci în diagonală, cu 500 de niți de luminozitate, în aceeași diagonală a carcasei. Autentificarea se face în continuare cu TouchID, dar senzorul este ascuns în butonul de power din dreapta sus.

apple ipad mini 2021
playtech.ro

Noile tablete vin cu 5G. iPad mini are o cameră principală de 12 megapixeli cu HDR, înregistrează în 4K. Camera frontală este de 12 megapixeli ultrawide cu un câmp vizual de 122 de grade și Center Stage. În funcție de buget, ca de obicei, vei putea achiziționa o serie stufoasă de accesorii, inclusiv noul Apple Pencil. În mod previzibil, noile tablete vor veni preinstalat cu iPadOS 15. Prețul de achiziție pentru iPad mini începe de la 499 de dolari. Carcasa fiecărui iPad este creată dintr-o carcasă de aluminiu reciclat în proporție de 100 %, pentru a micșora impactul asupra planetei.

Apple Watch 7

Apple Watch Series 7 este numele noi serii de ceasuri inteligente din Cupertino. Are cu 20 % o suprafață utilă a ecranului față de generația anterioară, cu rame mai mici cu 40 %, în timp ce dimensiunea gadgetului rămâne aproape neschimbată. Este cu 70 % mai luminos, iar noua interfață profită la maxim de suprafața suplimentară de lucru.

Este rezistent la șocuri, certificat IPX7 și rezistent la apă. Se încarcă cu 33% mai rapid decât Apple Watch 6 prin intermediul unui cablu USB. După 8 minute la priză îți poate monitoriza somnul pentru 8 ore. Îți poate citi nivelul de oxigen din sânge și are o funcție specială de mindfulness. Prețul unui Apple Watch Series 7 este de 399 de dolari.

apple watch series 7
playtech.ro

Apple iPhone 13

Tim Cook a dezvăluit pe scena din Cupertino noua serie de terminale intitulate iPhone 13. Acestea au crestătură semnificativ mai mică în partea de sus, în zona camerei frontale pentru FaceTime, cu 20 % mai mică. Designul general este la fel ca cel pe care îl asociezi cu iPhone 12. Este disponibil în cinci culori. Are câteva componente din plastic și aluminiu reciclat.

apple iphone 13
playtech.ro

iPhone 13 și iPhone 13 mini vor avea un ecran cu 28 % mai luminos, are 1200 de niți. Panoul folosit este un OLED certificat P3, certificat Dolby Vision și HDR10. Procesorul folosit este Apple A15 Bionic, construit pe cinci nanometri cu 15 miliarde de tranzistori, șase nuclee (2+4). Este cu 50 % mai rapid, conform Apple decât procesorul din cel mai rapid Android. Are un GPU cu 4 nuclee și ar trebui să facă minuni în jocuri dar și în aplicațiile de editare foto/video.

Are două camere principale de 12 megapixeli, una wide cu F/1.6 și una ultra wide, tot de 12 megapixeli cu F/2.6. Aceasta din urmă care stabilizare optică cu sensor-shift, introdusă anul trecut pe iPhone 12 Pro Max. Dacă ai o afinitate pentru captură video, cu Cinematic Video, clipurile tale imortalizate în Dolby Vision for arăta cel puțin spectaculos.

Pentru stocare, iPhone 13 și iPhone 13 Mini vor avea ca opțiuni configurații de 128 GB, 256 GB și 512 GB, în vreme ce iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor avea configurații de 1 TB.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente