Facebook a anunțat că interzice orice conținut în legătură cu talibanii, din motiv că „îi consideră o grupare teroristă”

27

Reţeaua de socializare Facebook a confirmat că a interzis pe platformele sale orice conţinut care are legătură cu talibanii, deoarece îi consideră o grupare teroristă.

Compania a desemnat un grup de experţi afgani să urmărească atent orice conţinut ce ar putea avea legătură cu talibanii, care timp de mulţi ani au folosit reţelele sociale pentru a-şi transmite mesajele, informează EFE și AGERPRES.

„Talibanii sunt consideraţi o organizaţie teroristă în virtutea legislaţiei din SUA şi le-am interzis serviciile noastre în cadrul (aşa-numitelor) politici cu privire la organizaţiile periculoase. Acest lucru vrea să însemne că ştergem conturi menţinute de talibani sau create în numele lor şi este interzisă glorificarea, sprijinul şi reprezentarea talibanilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru BBC.

Potrivit sursei citate, experţii afgani desemnaţi vorbesc dari şi paştună şi pot ajuta la identificarea conţinutului.

„Facebook a precizat că politica sa se aplică pe toate platformele, precum Instagram şi WhatsApp, şi a avertizat că va lua măsuri dacă localizează conturi care au legătură cu talibanii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente