Un supermarket din Moldova retrage din vânzare o gamă de înghețate neconforme produse în Europa

Name change of icecream
Foto: alephnews.ro

ANSA anunță că supermarketul Kaufland din România și din Republica Moldova retrage produsele din gama de înghețată Milka, KitKat și La Strada. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilena.

Stabilizatorii pe bază de plante utilizați de Froneri sunt livrați ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite și sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele noastre finite, astfel încât este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor. Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită.

Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul ANSA au fost plasate în carantină, și a început o campanie de retragere a acestora.

Ce ține de înghețata franceză La Strada, compania Macromex, in calitate de proprietar al mărcii, a fost informată și ea cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conținut de oxid de etilena depășește limitele premise de reglementările in vigoare. Astfel, tipurile de înghețată prezentate în tabelul de mai jos urmează a fi excluse spre vânzare.

Vă amintim că la începutul săptămânii, ANSA a retras din vânzare alte tipuri de înghețate, deoarece conțin substanțe toxice nocive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente