Renato Usatîi s-a răzgândit să părăsească funcția de primar de Bălți? În noul live, acesta nu mai este atât de categoric

Renato Usarii

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a apărut într-un nou live după pauză de o lună, după ce a anunțat că pleacă din politică și se va ocupa de afaceri. Mai mult, în ultima conferință a mai declarat că intenționează să demisioneze din funcția de primar de Bălți.

Renato Usatîi s-a arătat dezamăgit de rezultate modeste obținute la Bălți la scrutinul din 11 iulie și a zis că bălțenii l-au trădat, nu mai au încredere în el, de aceea a luat decizia să plece din politică. Demisia urmează s-o prezintă după ce va ieși din concediu. Totuși, în acest live a lăsat o portiță deschisă pentru a se reîntoarce la primărie, doar după o discuție „serioasă” cu bălțenii.

Astfel, în live-ul de astăzi, Usatîi a zis că s-a aflat în această perioadă la tratament în Germania, iar acum se află în Moldova, la vila lui unde se odihnește.

A mai zis că a fost pentru o oră la Bălți, totul este curat, dar a observat că niște lucruri nu prea funcționează acolo atât de bine cum ar trebui „din cauza că se simt relaxați de lipsa conducerii. Voi pleca pe o zi în oraș să fac regulă, îl voi rechema din concediu pe Grigorișin (n.r. viceprimar).Ca un adevărat gospodar totul trebuie să fie în ordine”, a spus Usatîi.

În continuare, a mai vorbit și despre faptul că intenționează să viziteze din nou toată țara pentru a discuta cu alegătorii. „Cât timp am lipsit, am primit multe mesaje în privat, chiar și părinților mei le-au fost trimise scrisori în care oamenii explică de ce nu m-au votat. «Înțelegi Renato că noi am vrut ca tu să rămâi la Bălți». Voi aduna tot activul partidului să discutăm ce facem mai departe, pentru că suntem responsabili față de oameni. Nu trebuie să lăsăm lucrurile baltă. Peste doi ani vom avea alegeri locale și mulți primari de-ai noștri au șanse să câștige, de aceea nu este bine să lăsăm acum totul”, a spus Usatîi.

Ce ține de Bălți, (încă) primarul orașului a anunțat că vrea să se întâlnească cu orășenii pe 2 septembrie și să discute cu ei rezultatele alegerilor parlamentare și ce să facă mai departe. „Dacă oamenii din oraș cred în minciuni și fake-uri despre mine, atunci eu nu vreau să ocup această funcție atâta timp cât oamenii nu mă mai cred”, a conchis Usatîi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente