(foto) În centrul Chișinăului, a fost instalat un pian stradal. Fiecare doritor va putea interpreta operele preferate

pian

Ești pasionat de muzică jazz? Îți place și pianul? Ori poate îți place interpretarea pianistică a pieselor moderne și ai vrea să le savurezi împreună cu amicii tăi? Acum ai un scuar întreg pentru asta în rol de scenă! Pentru prima dată, în scuarul teatrului „A. Cehov” a fost instalat un pian stradal, iar fiecare doritor va avea oportunitatea să interpreteze operele preferate în fața publicului larg.

Pianul deja este instalat, iar inaugurarea oficială va avea loc pe 31 iulie, începând cu ora 19.00 în Scuarul Cehov de pe strada Vlaicu Pârcălab 75. În cadrul evenimentului, va avea loc și un recital muzical din partea artistului Mark Osleski.

Cine este Mark Osleski?

Este un pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău, Republica Moldova. A început să cânte jazz încă la liceu, iar la 19 ani, a înregistrat primul său album Rancho Moldova. Mark a fost implicat în multiple proiecte muzicale, cele mai importante fiind Alex Calancea Band, Dan Balan, Zdob și Zdub, Wallmark și Not an idol. Ca interpret de jazz, a participat la câteva festivaluri de jazz precum Sibiu Jazz Festival, Braila Jazz Festival și Ethno Jazz Festival Chisinau. Recent, a înregistrat cel de-al treilea său album – Places – alături de Nichita Morozov și Alex Zavalii, cu care va și participa la Jazz’n’Chisinau. În prezent, colaborează cu Deniss Pashkevich din Letonia la cel de al patrulea album de jazz care urmează sa fie lansat în 2021.

Programul evenimentului:
# 19.00-19.30 – Adunarea publicului;
# 19.30-19.40 – Prezentarea inițiativei;
# 19.40-20.40 – Recital artistic MARK OSELSKI;
# 20.40-22.00 – Acces liber la pian pentru doritori.

În cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite desfășurarea evenimentului, acesta va fi amânat.

Pianul va fi instalat în scuarul Cehov pentru toată perioada caldă.

Inițiativa de instalare a pianului aparține Cafenelei „Cafea la Teatru”. Mai multe detalii găsești AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente