(doc) Cum arată și de unde poți descărca fișa epidemiologică pe care trebuie să o completezi la intrare în Moldova

vama
Foto: Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră a făcut publică fișa epidemiologică pe care trebuie să o completeze călătorii care nu sunt exceptați de la regimul de autoizolare pentru 14 zile la intrarea în Republica Moldova.

Conform unui comunicat de presă, aceste persoane (cetățeni moldoveni/cetățeni străini) completează, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi semnează declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile declarate. În cazul minorilor până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere sunt completate şi semnate de reprezentantul legal sau însoţitor.

Pe pagina oficială a Poliției de Frontieră a fost publicat și este posibil de descărcat modelul fișei epidemiologice.

„Rugăm ca acest document să fie din timp pregătit și completat corect cu datele solicitate. Odată ajuns la frontieră, cu certitudine timpul de așteptare va fi minimalizat, dar și nu va fi creată incomoditate pentru alte persoane aflate în traficul transfrontalier”, anunță Poliția de Frontieră.

Amintim că autoritățile au anunțat noi condiții de intrare în Republica Moldova. Potrivit deciziei, ţările de unde revin moldovenii vor fi clasificate în zone roşii şi verzi. Astfel, cei care vin din zone verzi trebuie să prezinte un test PCR negativ la intrarea în ţară, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, în caz contrar, persoanele vor fi nevoite să stea 14 zile în carantină.

Lista țărilor la venirea din care moldovenii sunt obligați să stea în autoizolare o găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente