(doc) Zona roșie. A fost prezentată lista țărilor la venirea din care moldovenii sunt obligați să stea în autoizolare

vama

Autoritățile naționale au făcut publică lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile. Excepția fac cei care deţin certificat de vaccinare şi copiii de până la şase ani.

Lista a fost elaborată în contextul noii hotărâri de a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și intră în vigoare începând cu data de 19 iulie 2021.

Persoanele plasate în carantină au dreptul să circule după a şaptea zi în cazul în care au efectuat un test PCR şi rezultatul a fost negativ. Nu vor sta în autoizolare nici oamenii care deţin un act ce demonstrează că au anticorpi.

Lista se va actualiza odată la 7 zile în ziua de vineri și va intra în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100 000 populație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente