(grafic) Admitere 2021: cât costă contractele de studii la cele mai importante universități din țară

admitere-2018-25-920×614

Absolvenții de liceu care vor să-și continue studiile în universitățile din țară în bază de contract vor trebui să scoată din buzunare pentru taxele de studii sume care variază aproximativ între 5 500 și 35 000 de lei. Cele mai scumpe taxe sunt la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, după care urmează Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Și cei care vor să-și facă studiile la drept vor avea de plătit bani buni, aceasta fiind una dintre cele mai scumpe specialități, după medicină și arte. Cele mai ieftine specialități sunt din domeniul pedagogic. 

În acest an mai multe universități din țară au majorat taxele de studii. De exemplu, la Universitatea Agrară, UTM și Universitatea Pedagogică contractele pentru unele specialități s-au scumpit chiar și cu 2 000 de lei. O majorare considerabilă a făcut și Universitatea de Medicină pentru specialitatea „Stomatologie”.

Totuși, unele universități au păstrat taxele de anul precedent, de exemplu ASEM și Universitatea de Educație Fizică.

Mai jos vedeți infografice cu taxele de studii de la cele mai importante universități din țară.

Amintim că, în acest an, perioada de admitere va începe la toate universitățile odată, în data de 19 iulie și va dura până pe 30 iulie. Lista tuturor universităților din țară la care puteți depune actele o găsiți AICI!

De asemenea, aici găsiți un ghid util pentru persoanele care vor să participe în acest an la procesul de admitere.


Echipa #diez le urează tuturor absolvenților succes la admitere. Pentru a vă ajuta să treceți mai ușor prin această etapă, pe parcursul perioadei de admitere vom veni cu mai multe materiale informative, acestea vor apărea la categoria „Admitere 2021”.

Taguri: #Admitere 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente