(audio) #TOTNORMAL – pe piața audio din Moldova a apărut primul hub al podcast-urilor. Cine îl face și ce subiecte abordează

totnormal (1)

Alex Gurdila este un jurnalist din Moldova, fost prezentator la JurnalTV, care, din 2014, locuiește în Statele Unite ale Americii. Recent, acesta, împreună cu un prieten de-al său, Andrei Tarnovski, a lansat tentativa creării primului hub de podcast-uri din Moldova – #TOTNORMAL. În cadrul acestuia, deja au apărut două proiecte: &Gurdila și Bine că tu ești deștept.

„De mai bine de un an, tot discutăm cu Andrei Tarnovski despre potențialul absolut nedescoperit al pieței de podcast-uri din Moldova. Nu că ar fi bani, dar atâtea voci și minți incredibile care nu au acces la un public larg.

Mai în glumă, mai în serios, am hotărât să încercăm să fondăm un fel de hub al podcast-urilor moldovenești și să începem cu câteva proprii.

După săptămâni și luni de negocieri, teste, designuri, strategii și pandemii, am ajuns la #TOTNORMAL ca nume de hub și deja am lansat două podcast-uri.

#1. &Gurdila – în care încerc să aduc în față oameni care au minți și experiențe demne de ascultat.

#2. Bine că ești tu deștept – în care ne înregistrăm discuțiile săptămânale vizavi de unele subiecte sau concepte și schimbări prin care trece omenirea. În primul episod, Alexandru vorbește cu Andrei Tarnovschi despre conceptul de Cancel Culture” explică Alex.

„Ne place să deschidem DEX-ul doar când ni se raportează o greșeală depistată de Poliția Gramaticii. Din acest motiv, am hotărât să ne cufundăm în analele acestui nou curent de cenzură care distruge cariere, filme, meme-uri și chiar vieți. Alex Gurdila și Andrei Tarnovski, experții autointitulați, prezintă: «Bine că ești tu deștept», episodul 1”, se spune în descrierea episodului.

„Urmează să mai lansăm câteva, dar vrem să treacă ceva timp, ca să se asimileze acestea două. Între timp, suntem în căutare de oameni care ar dori să participe și ei la crearea acestui hub de podcasting”, mai adaugă Alex.

Dacă vreți să participați, îi puteți scrie lui Alexandru Gurdila aici. 

În primele două episoade ale podcast-ului Alex Gurdila vorbește cu Alexandru Luchița și cu Andrei Bolocan.

„Demult vreau să fac un podcast. Asta e prima încercare și sunt probleme de sunet, dar eventual le rezolvăm.

În ultimii trei ani, cred că am adunat câteva mii bune de podcast-uri ascultate: de la podcast-uri în engleză, la cele în rusă şi română. Am zis să-mi încerc abilităţile la unul propriu.

Alexandru Luchița e fostul meu coleg de la JurnalTV, dar asta e doar 1% din ce fel de ciuvac este el. Dacă îl urmăreşti pe Instagram, vezi cât de fascinantă e personalitatea lui şi cât de rafinate sunt gusturile şi umorul sale. De ceva ani, este fotograful unui podcaster din Anglia, care intervievează oameni cunoscuţi în toată lumea: de la Dan Bilzerian la Rich Roll”, spune Alex în descrierea episodului.

„Te-ai întrebat vreodată dacă la Andrei Bolocan e #totnormal? Canadienii, chiar și cei de import, sunt învățați să nu se prea plângă pe viață sau să își exprime frustrările – asta le ia prea multă energie. Bolocan a reușit să transforme asta în umor. Matincă.

Creatorului proiectului Lumina, printre contribuitorii căruia se află subsemnatul cu vreo trei videoclipuri absolut ne-de-râs prin îndepărtatul 2013, este un ciuvac care în același minut poate să te facă să râzi, să te pui pe gânduri și să nu ții minte despre ce era vorba.

Iaca așa un episod înregistrat în luna martie 2021”, spune Alex în descrierea celui de-al doilea episod.

Poți găsi pe GooglePodcasts aici: https://ei.totnormal.com/G2-google

Spotify aici: https://ei.totnormal.com/G2-spotify

ApplePodcasts aici: https://ei.totnormal.com/G2-apple

Direct pe platforma Mave: https://ei.totnormal.com/G2-mave

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente