(video) Cum să trăiești mai ușor dacă te-ai stabilit în SUA. Urmărește proiectul „Americanizare” a tânărului din Moldova, Alex Gurdila

gurdilacollage

În ultimii 5 ani, tânărul din Moldova, Alexandru Gurdila, și i-a trăit în Statele Unite ale Americii. Acum acesta lansează un nou proiect prin care încearcă să ajute persoanele din Moldova stabilite în SUA cum pot face lucrurile mai eficient.

Vedeți aici un interviu cu Alex Gurdila înainte să plece din Moldova.

„De vreo câțiva ani tot urmăream ce fac prietenii și foștii colegi. De la festivaluri și emisiuni online, la podcasturi și vloguri, am tot admirat creațiile lor. Știam ca încă nu a venit timpul meu. Proiectul Cai verzi pe pereți a rămas în sleep mode. Am așteptat…

În ultimele câteva luni tot discutând cu prieteni din SUA am înțeles că este o sete de informații despre cum funcționează lucrurile aici. Majoritatea suntem preocupați cu supraviețuirea și nu dedicam timp cercetării sau ne învârtim în cercuri de imigranți și trăim într-un bubble. Așa a apărut ideea proiectului Americanizare.

Am decis să încerc să ajut comunitatea de moldoveni stabiliți în SUA cu informații utile pentru care nu au timp sau resurse necesare. Fac asta ca să trăim cu toții mai bine. Săptămânal o sa vin cu un nou video. Am început cu unul economic, pentru că suntem în perioada taxelor. Nu pretind a fi expert, dar încerc să ofer cel puțin oleacă din informațiile pe care le posed eu. Săptămâna viitoare va fi un subiect despre cum funcționează o parte a guvernului american” spune Alex Gurdila pentru echipa #diez.

Pagina Americanizare o puteți urmări aici.

americanizare

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente