Lista rețelelor sociale care au blocat contul lui Donald Trump cât și alte grupuri de suport ale acestuia

https___s3-ap-northeast-1.amazonaws.com_psh-ex-ftnikkei-3937bb4_images_0_7_6_8_31658670-3-eng-GB_Cropped-16101718392021-01-09T010919Z_1342957523_RC214L9HFPTE_RTRMADP_3_USA-ELECTION-TRUMP
Foto: Reuters

Mai multe companii tech au anunțat despre măsuri pe care le iau pentru a controla valul de violențe și ură răspândit pe rețelele lor, după evenimentele violente din 6 ianuarie 2021, atunci când mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

# Twitter

Twitter a anunțat despre suspendarea permanentă a profilului lui Donald Trump, în baza mai multor motive conectate cu incidentele violente din SUA din 6 ianuarie. „După o analiză minuțioasă a tweeturilor recente ale lui Donald Trump și a contextului din jurul lor, în mod special a modului în care sunt interpretate pe Twitter și în afara acestuia, am suspendat permanent contul @realDonaldTrump, pentru a evita riscul unor viitoare incitări la ură”, a scris Twitter într-un comunicat oficial.

Vedeți aici cele cinci motive invocate de companie.

# Facebook (și Instagram)

Conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump au fost suspendate temporar, cel puțin până la finalizarea oficială a mandatului său de președinte – 20 ianuarie 2021. Mark Zuckerberg a explicat într-o postare că riscurile pentru ca acestea să rămână active în această perioadă sunt prea mari, menționând că până la blocare, Facebook a încercat să filtreze multe dintre postările și comentariile președintelui Trump.

# Discord

Discord a interzis serverul numit The Donald, o comunitate pro-Trump cu subredditurile r/The_Donald și TheDonald.win, interzise anterior. „Avem zero toleranță pentru orice formă de exprimare a urii sau a violenței pe platforma noastră sau pentru folosirea Discord la organizarea evenimentelor violente”, a menționat administrația companiei pentru The Verge.

# Reddit

Reddit a interzis subredditul r/donaldtrump pentru incitare la violență, începând cu 8 ianuarie. Comunitatea avea 52 000 de membri și făcea conexiunea cu site-ul trumpmarch.com (acum nu mai este activ). Comunitatea era una dintre cele mai active de pe Reddit în susținerea lui Trump, similară în intenții cu r/The_Donald, o comunitate de 800 000 de membri, care a fost interzisă în iunie 2020 pentru încălcarea mai multor politici ale rețelei sociale.

# Google

Google a anunțat că a retras aplicația Parler din Play Store, întrucât rețeaua socială a permis distribuirea mesajelor cu caracter de incitare la violență, în contextul evenimentelor din SUA. Deși cei de la Google spun că au avertizat compania de mai multe ori în ultima perioadă, solicitând să modereze conținutul violent, cererile nu au fost îndeplinte de către Parler, care deja nu mai este disponibil pe Play Store. Și Apple a oferit un ultimatum aplicației de a-și modera conținutul, în caz contrar aplicația va dispărea și din Apple Store.

Vom actualiza lista, pe măsură ce vom obține mai multe informații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente