(foto) Un scurtmetraj din Moldova a fost selectat în cadrul festivalului internațional de film de la Moscova 

Dorin

Filmul „Eu sunt Dorin” se regăsește în selecția oficială a secțiunii de scurtmetraj a festivalului internațional de film de la Moscova. Festivalul de categoria A a avut loc pentru prima dată în anul 1935, iar președintele acestuia este cunoscutul regizor Nikita Mihalkov.

Eu sunt Dorin” este filmul care încheie trilogia despre Basarabia a regizorului Valeriu Andriuță, produs de Amprenta Films în coproducție cu Fantascope Films.

Realizat cu suportul celor doua CNC-uri, din Moldova și România, filmul urmărește povestea lui Dorin, un tânăr din provincie, care se angajează, contra unei sume de bani, să susțină un examen de licență în locul altui student. Acțiunea are loc în mediul urban. Prins în caruselul unor relații sociale și umane deformate, Dorin are o noapte la dispoziție pentru a-și asuma o nouă identitate.

Filmările au avut loc la Chișinău în iulie 2019, post-producția încheindu-se în februarie 2020.

Valeriu Andriuță s-a născut în 1967, în Moldova. Este regizor, actor și scenarist român. În 2016, Valeriu s-a angajat în proiectul său de regie, o trilogie de scurtmetraje inspirate din Moldova, locul său natal. Debutul său în regie a fost Chers Amis în 2017, un scurtmetraj selectat pentru un număr mare de festivaluri. A câștigat numeroase premii, inclusiv Premiul Gopo și Premiul ADAMI Media. A doua parte a trilogiei sale a fost Salix Caprea și a câștigat Premiul Uniunii Cineaștilor din Moldova. „Eu sunt Dorin” este cel mai recent proiect al său, care pune capăt trilogiei sale moldovenești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente