Marian Lupu a venit cu o reacție la materialul de pe RISE despre studiile copiilor unor politicieni din Moldova

marianlupu

Potrivit investigației RISE, mai mulți copii ai politicienilor moldoveni au studiat peste hotare datorită „ajutorului” din partea lui Vlad Plahotniuc. Printre tineri se regăsește fiica fostului președinte PDM, actualul președinte al Curții de Conturi, Marian Lupu. În urma acestui material, Lupu a venit cu o reacție.

Marian Lupu, președintele Curții de Conturi: „#1. Menționez, că nicio persoană fizică sau juridică nu a finanțat studiile copiilor mei. Toate cheltuielile de studii au fost suportate de către noi, părinții lor.

#2. E cunoscut faptul, că niciodată nu am investit în afaceri sau în apartamente și case luxoase, vile, mașini scumpe, obiecte de lux etc. Unica investiție serioasă făcută în ultimii 20 de ani este în studiile copiilor.

#3. De pe conturile bancare obișnuite de card, nu este posibil de efectuat transferuri internaționale. Asemenea tranzacții pot fi efectuate doar de pe conturi cu o asemenea destinație, de care, pe motive obiective, nici nu dispuneam.

#4. În aceste condiții, am transmis banii în numerar colegilor mei de la partid de atunci, care desfășurau activități de afaceri și, în această virtute, dispuneau de conturi pentru asemenea transferuri și le-am adresat solicitarea să efectueze tehnic viramentul către Universitatea din Maastricht.

#5. Acest transfer a fost unicul, deoarece, ulterior, celelalte plăți pentru studii au fost direct efectuate la fața locului, fiica mea fiind deja studentă.

#6. Universitatea din Maastricht este o instituție de învățământ publică, care într-adevăr oferă o calitate înaltă a studiilor. Totodată, această instituție nu este una exclusivistă și în cadrul ei învață foarte mulți studenți din țara noastră”.

Investigația RISE o puteți citi în materialul „Studii peste hotare și distracții pe banii lui Plahtoniuc. O investigație despre copiii politicienilor din Moldova”.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente