Primește investiții în valoare de 8 000 $ și dezvoltă-ți afacerea cu ajutorul programului XY Accelerator powered by Tekwill

xysecond2

Câte ori te-a prins gândul de a pleca de la job pentru a înființa propria afacere? Însă mai multe aspecte încearcă să blocheze acea dorință interioară, precum lipsa stabilității financiare, lipsa cunoștințelor necesare într-o afacere, nu ai idee cum să te lansezi sau să intri pe piață cu un nou produs ori serviciu etc. Da, este un adevărat sentiment frustrant care te face să înțelegi că stai bine acolo unde ești, cu un salariu care îți asigură traiul, un pachet social pe care poți conta și, de ce nu, într-un an poți fi promovat în poziție, ceea ce înseamnă și creștere salarială și mai multă încredere în ziua de mâine.

Dar trăiește în interior și acel sentiment de „neajuns”, de „poți mai mult”, de „nu trebuie să depinzi de cineva”, de „nimeni decât tine nu îți va decide soarta”.

Apoi aici, dragă prietene-angajat, îți sugerăm să te gândești bine la ceea ce vrei să fii în cinci sau 10 ani, angajat într-o companie sau persoana-cheie care stă în spatele unei companii de succes.

Asta și ne-a determinat să înființăm programul antreprenorial XY Accelerator powered by Tekwill, ca să descoperim talentele care-și pierd zilele muncind pentru dorința cuiva și a nu a lor personală.

Pentru a participa la cea de-a doua ediție a programului XY Accelerator powered by Tekwill, este necesar să completezi formularul de aplicare.

Prima ediția a avut loc în perioada 10 martie-10 iulie 2020, iar ca rezultat, două companii locale au obținut finanțare a câte 8 000 de dolari americani, mentorat continuu, network format din cei mai cotați specialiști din diverse domenii și o echipă de mentori care lucrează cot la cot cu fondatorii companiilor.

Prima companie care a obținut investiții este Woop, reprezentată de fondatorul companiei, Alexandr Budeac. Alexandr, care de profesie este inginer, a aplicat la program cu o lampă inteligentă care te ajută să adormi și să te trezești ușor. Însă, pandemia a dat toate planurile lui Alexandr peste cap. După mai multe sesiuni cu mentorii, el a realizat că acest produs nu este de primă necesitate în perioada actuală, iar piața are nevoie de altceva. Astfel, a apărut ideea de a crea o boxă de dezinfectare cu lumină UVC pe interior, utilizată pentru dezinfectarea obiectelor personale precum telefonul mobil, portmoneu, chei, măști, mănuși etc. După care, Alexandr a testat dezinfectarea spațiilor cu ozon, însă, după spusele lui, nu s-a regăsit în asemenea domenii. După mai multe pivotări și schimbări de idei, Alexandr a decis să creeze o mască care va fi atât confortabilă cât și atrăgătoare, luând în considerare faptul că oriunde am merge, suntem nevoiți să purtăm mască pentru siguranța noastră și a celor din jur.

Masca de protecție Woop

A doua companie care a obținut investiții de la acceleratorul XY este Teleportravel , a cărei fondatori sunt Evghenia Iacunina, Stas Balaur și Ilia Guțu.

Teleportravel este un ghid online integrat în Messenger, care oferă acces la tururi în cele mai neexplorate zone ale Moldovei. De asemenea, este și o platformă unde orice călător poate crea propriile tururi și chiar să le vândă.

La moment, platforma oferă 23 de tururi gratuite în zonele Moldovei, atât în limba română, cât și în rusă. În același timp, oricine poate crea tururi care vor fi disponibile spre utilizare de călători și turiști, iar pentru a spune un mulțumesc virtual autorilor tururilor, echipa Teleportravel a implementat funcția prin care poți lăsa bacșișuri.

Atât Teleportravel cât și Woop sunt rezultatul a patru luni de muncă intensivă împreună cu mentorii, partenerii și investitorii programului XY Accelerator.

Astfel, după succesele obținute la prima ediție, dăm startul aplicărilor pentru cea de-a doua rundă, care va avea loc în perioada 10 octombrie-10 februarie 2021.

Pentru a participa la cea de-a doua ediție a programului XY Accelerator powered by Tekwill, este necesar să completezi formularul de aplicare.

Termenul-limită: 20 septembrie 2020

Companiile selectate vor beneficia de câte 8 000 USD în formă financiară pentru acoperirea costurilor salariale, de marketing, alte operațiuni și mentorat, în schimbul la 8 % din cota-parte a companiei.

Pentru a fi la curent cu toate actualizările programului, urmărește pagina de Facebook și pagina web.

***

XY Accelerator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, cu susținerea financiară a investitorilor locali și cu susținerea inițiativei Startup Moldova. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente