(foto) 10 cele mai neobișnuite tururi din Moldova, pe care le puteți încerca cu ghidul online de la Teleportravel

covercollage

Teleportravel este o nouă platformă de turism, care oferă tururi în cele mai neexplorate și neobișnuite locuri din Moldova. De asemenea, este o platformă unde persoanele pot singure crea tururi pentru care sunt și răsplătiți financiar.

Fondatorii platformei, Evghenia Iacunina și Stas Balaur, ne provoacă să descoperim din nou locurile fermecate ale țării noastre și să contribuim la reabilitarea turismului intern.

De la cel mai nordic punct din Moldova până la satele pierdute și uitate de ochii lumii, Teleportravel vine să ne ajute să explorăm și să valorificăm minunatele locuri și meleaguri din Moldova.

Basmul dintre cer și pământ, Ungheni (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 120 km
Timp: opt ore
Autor: Victor Coda

O escapadă minunată în afara orașului. Acest tur îmbină în mod plăcut plăcerea unei călătorii pe drumurile Moldovei: prin serpentinele și dealurile sale pitorești, dar și plăcerea descoperii unor localități cu adevărat uimitoare.

Nord-vestul Moldovei bucură prin peisajele sale mioritice, arhitectură deosebită, localnici cu un spirit cultural deosebit.

Spre final, vă puteți bucura de o priveliște copleșitoare. Locul de unde se vede Moldova la toate 360 de grade, un loc unde ești cel mai aproape de cer și, în același timp, savurezi o priveliște nemărginită.

Socola – canioanele împădurite ale Nistrului, Șoldănești (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 130 km
Timp: opt ore + o noapte
Autor: Du O Van

La o distanță de 130 de kilometri de Chișinău există două sate cu o istorie bogată și străveche, Muzeul Dumitru Matcovschi, un imens cimitir evreiesc – Vadul lui Rașcov și Socola.

Dar traseul nostru vă va conduce în afara satului, unde există diverse unice peisaje naturale cu locuri inaccesibile care s-au păstrat într-o frumusețe nealterată – și ele vor fi necesar de regăsit.

Vă recomandăm să planificați o călătorie peste noapte, fie într-un cort, fie la localnici ospitalieri.

Dor de Codru, Strășeni (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 100 km
Timp: mai mult de opt ore
Autor: Traian Chivriga

Itinerarul cuprinde o serie de experiențe unice.
Începem cu o degustație de miere în casa mierarului, vizităm muzeul lui Aleksandr Pușkin, vizităm atelierul de lucru al maestrul în arta olăritului Zaharia Triboi și finalizăm cu o cină copioasă în una dintre cele mai frumoase vinării din Moldova, Vinăria Poiana.

Complexul rupestru Țâpova, Rezina (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 90 km
Timp: mai mult de șase ore
Autor: Dumitru Iacovlev

Vizitarea celei mai mari mănăstiri rupestre din Europa și a doua în lume după Mănăstirea din Cappadocia.

Fiind situată pe malul drept al Nistrului, veți admira priveliști încântătoare, de asemenea va avea loc cunoașterea patrimoniului cultural-istoric și a cadrului natural din complexul Țâpova, drumeție prin defileul abrupt și vizitarea cascadelor.

Locurile sunt foarte frumoase, sunt ideale pentru alpinism, pentru trasee de trekking, pentru plimbări în aer liber, drumeții. Este locația perfectă pentru a evada din aglomerația orașului, într-o zi de recreere și odihnă activă.

Stâncile Răutului, Orhei (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 50 km
Timp: mai mult de șase ore
Autor: DU O VAN

Nu departe de Chișinău – la doar 50 de kilometri distanță – există locuri de o frumusețe extraordinară. Sunt într-adevăr cele mai frumoase locuri din Moldova.

Aceste locuri vă permit să vedeți natura sălbatică și neatinsă, în ciuda faptului că se află la mai puțin de 10 kilometri distanță de cea mai renumită destinație turistică din Moldova – Orheiul Vechi.

Misterul Tirasului, Anenii Noi (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 80 km
Timp: mai mult de șase ore
Autor: Evghenia Iacunina

Vă propunem o plimbare lejeră pe malurile Nistrului.

Turul e plin de păduri bogate în verde, priveliști uimitoare, clădiri care poartă în spate o adevărată istorie și, contopirea celor două râuri – Bâc și Nistru – într-un întreg.

Sunt cele mai frumoase locuri din Moldova, care te fac să privești locul unde te-ai născut cu alți ochi.

Eco Village și un traseu forestier, Criuleni (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 40 km
Timp: mai mult de cinci ore
Autor: Aurelia Borzin

Traseul marcat prin pădurea dintre satele Râșcova și Ivancea este deopotrivă pentru drumeți experimentați și pentru începători și poate fi parcurs atât la pas, cât și pe bicicletă.

Este un traseu în sine cu multe descoperiri. Merită să-l parcurgi până la capăt, pe coasta lacului Ivancea, acolo unde frumusețea panoramică a priveliștelor se întinde până în depărtare.

Legendele Căprianei, Strășeni (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 40 km
Timp: mai mult de șase ore
Autor: Roman Friptuleac

Călătoria presupune o drumeție de 14 kilometri dus-întors de la Mănăstirea Căpriana până la Stejarul lui Ștefan cel Mare prin pădurea seculară de stejari.

Nivelul de dificultate este potrivit pentru toată familia.

La sfârșitul traseului de șapte kilometri puteți organiza un picnic pe malul lacului din satul Scoreni.

O plimbare prin Valea Fermecată, Dubăsari (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 40 km
Timp: mai mult de patru ore
Autor: Traian Chivriga

Itinerarul către Valea Fermecată nu este doar o plimbare prin pădure, ci o invitație într-o adevărată împărăție a naturii.

În cadrul itinerarului, veți avea posibilitatea să vă plimbați sub umbra mestecenilor, a brazilor și a salciilor, să descoperiți un izvor de apă cristalină și să savurați razele soarelui la un picnic pe plaja unui lac.

În căutarea satului pierdut, Nistreni, Rezina (CLICK pe denumire)

Distanță de Chișinău: 100 km
Timp: mai mult de șase ore
Autor: Traian Chivriga

Acest tur îmbină toate elementele necesare pentru un getaway minunat în afara orașului: cele mai frumoase locuri din Moldova, o drumeție printr-un canion mioritic, descoperirea unei cascade naturale și a peisajelor naturale unice din această regiune, care îți taie respirația, dar și posibilitatea de a organiza un picnic cu panoramă asupra râului Nistru.

Toate tururile sunt gratuite și pot fi găsite pe pagina web Teleportravel, cât și pe pagina de Facebook Teleportravel.

***

Echipa Teleportravel este participantă în cadrul programului XY Accelerator powered by Tekwill, care este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente