Năstase va depune un denunț la Procuratura Generală împotriva lui Ion Chicu și va cere anchetarea acestuia pentru abuz de putere

nastase00

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, va depune un denunț la Procuratura Generală împotriva lui Ion Chicu și va cere anchetarea acestuia prin prisma penală pentru abuz de putere. De asemenea, Andrei Năstase îi cere repetat lui Dodon să-l demită pe ministrul agriculturii.

„Chicu, acest nomenclaturist de sorginte sovietică, îndrăznește să amenințe fermierii care vor continua să protesteze precum că nu vor primi subvențiile promise. Dânsul îndrăznește să atenteze la drepturile constituționale de liberă asociere și liberă exprimare, la democrație și la statul de drept. Acest Chicu trebuie să plece, el nu poate să fie prim-ministru într-o republică aflată în Europa și nu undeva prin Asia.”

Andrei Năstase a mai spus în live-ul său că protestatarii nu trebuie să se teamă de prezența la proteste a unor exponenți ai partidelor politice, Platforma DA fiind întotdeauna alături de agricultori fără a cere dividende electorale: „Alexandru Slusari este vicepreședinte al Platformei DA, dar el a apărat drepturile agricultorilor în fața lui Chicu ca și cum și-ar fi apărat propria familie, deși nu are nicio afacere în domeniu! Să fim conștienți că fără sprijin politic în stradă și, mai ales, în parlament, este complicat să perseverezi – vă spune omul politic care a ieșit în stradă atunci când se furau miliardele și nemernicii transformau țara într-o spălătorie de bani ai mafiei rusești. Atunci, nu am mai ținut cont de culoarea politică și geopolitică – am ieșit cu toții în stradă pentru că în pericol era Republica Moldova, era securitatea țării. Și astăzi, în pericol este securitatea agroalimentară a țării. Iată de ce îndemn toată societatea să fie alături de fermieri, pentru că ei ne asigură pâinea cea de toate zilele și nu mai mergeți după fenta guvernării precum că protestatarii ar fi angajați politic”.

Amintim că Andrei Năstase a mai cerut anterior demiterea ministrului agriculturii pentru incompetență și pentru ofensa adusă agricultorilor.

Serviciul de presă al lui Ion Chicu ne-a spus: „Premierul nu comentează declarațiile politicienilor care profită de situația dificilă a oamenilor. Politicienii fac politică așa cum pot, iar Premierul și Guvernul are responsabilitate față de fiecare agricultor, profesor, medic și pensionar. De aceea, și azi Prim-ministru Ion Chicu are o agendă consistentă în raioanele republicii”.

Taguri: #Promo DA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente