Iarmaroacele școlare se deschid pe 25 august. Locațiile de amplasare în fiecare sector

iarmaroc

În cadrul ședinței serviciilor primăriei, pretorii municipiului Chișinău au anunțat locațiile iarmaroacelor școlare care vor fi deschise în fiecare sector al capitalei.

Iarmaroacele școlare se vor desfășura în perioada 25 august-6 septembrie.

În sectorul Botanica, iarmarocul va fi amplasat la intersecția bulevardului Traian cu strada Independenței.

În sectorul Centru, târgurile școlare vor fi găsite pe strada Academiei și la intersecția străzilor Cantemir și Ismail.

Administrația sectorului Râșcani își propune să organizeze târgului la intersecția străzilor Kiev și Alecu Russo. La necesitate, poate fi amplasat un iarmaroc și pe strada Andrei Doga.

La Buiucani, iarmarocul se va desfășura în parcarea CC „Zity Mall” din strada Calea Ieșilor 8. Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00.

Pretura sectorului Ciocana a ales ca locație pentru iarmaroc zona de la intersecția străzilor Alecu Russo și Mircea cel Bătrân.

În perioada 26 august-30 august, preajma CC „Zity Mall” se va desfășura iarmarocul școlăresc organizat de către un centru internațional de expoziții. De asemenea, Î.M. „Piața Centrală”, organizează în perioada 15 august-15 septembrie, un târg școlar pe str. Varlaam,  în perimetrul str. Armenească și str. Bulgară.

Organizatorii și participanții la târgurile școlare vor asigura respectarea măsurilor privind controlul răspândirii infecției COVID-19, inclusiv cele privind distanțarea socială între participanți, numărul cărora va depăși cifra de 49 de persoane.

Amintim că până în data de 20 august, toate instituțiile educaționale trebuie să facă public graficul și modelul după care vor activa.

Totodată, grădinițele private își reiau activitatea începând de astăzi, 17 august. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Potrivit datelor prezentate de autorități, în municipiul Chișinău activează 148 de instituții de învățământ public școlar primar și secundar în care învață 90 798 de elevi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente