(foto) Un tânăr din Moldova a devenit în premieră consilierul secretarului general al ONU în domeniul economiei sustenabile

Vladilasv

Tânărul moldovean Vladislav Kaim a fost numit membru al primului din istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă secretarul general al ONU. Astfel, el este unul dintre cei șapte tineri care îl vor consilia pe secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, în domeniul economiei sustenabile.

„Sunt extrem de fericit să anunț că secretarul general al ONU, Antonio Guterres, m-a numit să fiu membru al primului din istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă secretarul general. În calitatea mea de membru al grupului, eu voi consilia Excelența Sa asupra modalităților în care strategiile de revitalizare economică sustenabilă post-COVID pot asigura un viitor mai verde și mai prosper pentru tineretul de astăzi și toată societatea”, a scris tânărul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vladislav va lucra în cadrul Grupului Consultativ de Tineret alături de alți șase tineri din toate colțurile ale lumii: Paloma Costa (Brazilia), Nisreen Al Sayeem (Sudan), Nathan Méténier (Franța), Sophia Kianni (SUA), Archana Soreng (India) și Ernest Kristoffer Gibson (Fiji).

Tânărul susține că prin vocea lui atât Republica Moldova, cât și Europa de Est ca atare vor fi reprezentate în primul Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU. „Este o oportunitate importantă de a confirma și de a îmbunătăți ambițiile climatice ale țării și regiunii.”

Vladislav Kaim a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, ulterior a absolvit Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, iar în prezent își face studiile de masterat la Universitatea din Lund. Pe parcursul studiilor, tânărul a participat la mai multe activități de voluntariat și are mai multe publicații. Vezi mai multe detalii AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente