Țineți minte cum prin martie am început să facem acasă tot felul de experimente culinare? Între timp, restaurantele s-au deschis, la terase putem merge pentru o băutură răcoritoare, însă nouă ne-a plăcut mult să gătim în carantină, motiv pentru care continuăm să o facem și acum. Și pentru că la mijloc de iulie soarele e fierbinte, azi, colega noastră Beatricia vă recomandă patru băuturi interesante fără alcool pe care să le preparați acasă.

# Blackberry Nojito

Ingrediente

# 10 frunze de mentă

# 30 ml de sirop de coacăză (+ coacăză zdrobită optional)

# sucul de la 3 lime-uri

# băutură gazoasă/Sprite

# gheață

Mod de preparare

#1. Zdrobește puțin frunzele de mentă și adaugă peste ea siropul, sucul de lime și băutura gazoasă, amestecând bine.

#2. Pune gheața în paharele în care vei servi băutura și adaugă deasupra compoziția obținută. Decorează cu extra coacăză și mentă și servește Blackberry Nojito cu plăcere!

# PALO-MARITA

Ingrediente

# 120 ml de suc de grefruit/portocale

# 1 lingură de sirop de arțar/sirop simplu

# 60 ml de suc de lime

# 60 ml de băutură gazoasă/Sprite

Mod de preparare

#1. Combină toate ingredientele într-un vas.

#2. Pune cubulețele de gheață în paharele în care vei servi băutura și toarnă deasupra mixul obținut. Servește Palo-Marita cu plăcere!

# Virgin Cucumber Gimlet

Ingrediente

# 45 ml de băutură gazoasă/Sprite rece

# 5-6 felii de castravete

# 30 ml de suc de lime

# 30 ml de sirop simplu

Mod de preparare

#1. Zdrobește castravetele bine și adaugă peste el sucul de lămâie, siropul și băutura gazoasă. Combină bine ingredientele.

#2. Pune gheața mărunțită în paharele în care vei servi băutura și adaugă deasupra compoziția obținută. Servește Virgin Cucumber Gimlet cu plăcere!

# Faux fizz

Ingrediente

# băutură gazoasă/apă tonică/Sprite rece

# 2 linguri de oțet de mere

Pentru sirop

# 1 pară feliată

# 4 caise uscate

# 75 g de zahăr

# 25 g de miere

# sucul de la o lămâie

# 100 ml de apă 

# rozmarin

Mod de preparare

#1. Pentru a prepara siropul, pune într-o cratiță para, caisele, zahărul, mierea, rozmarinul, sucul de lămâie și 100 ml de apă. Lasă-l la foc mediu pentru circa 10 minute sau până când zahărul se topește complet, iar para devine foarte moale.

#2. După ce siropul se răcește, trece-l printr-o strecurătoare și adaugă oțetul de mere. Lasă baza băuturii la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

#3. În paharele în care vei servi băutura adaugă 25 ml din siropul obținut (2) și completează cu băutura gazoasă (ex. Sprite). Servește Faux fizz-ul răcoritor cu plăcere!

Autoare: Beatricia Petrașcu