Game over pentru coaliția parlamentară. Cine sunt cei 17 deputați care au părăsit fracțiunea PDM și PSRM în anul 2020

oooo

Pe 19 februarie, din PDM au plecat șase deputați în frunte cu Sergiu Sîrbu și Andrian Candu. Aceștia au creat grupul parlamentar Pro Moldova. Pe 30 iunie, coaliția PDM și PSRM a pierdut ultimul „vot de aur”, după ce deputatul socialist Ștefan Gațcan a părăsit PSRM. Până în prezent, PDM a fost părăsit de 16 deputați.

Deputații care au părăsit fracțiunea PDM au invocat motivul că „PDM a devenit o anexă a PSRM”. În timp ce Gațcan a scris următoarele: „Constat că promisiunile nu le voi putea realiza alături de echipa PSRM din parlament. Sunt profund impresionat de curajul, abnegația și forța cu care noul partid politic Pro Moldova se luptă pentru interesele cetățenilor și țării, iar ultimele acțiuni și inițiative, în special din domeniul social, mă reprezintă pe deplin”.

Echipa #diez vă invită să vedeți cine sunt cei 17 deputați care s-au alăturat grupului Pro Moldova și fracțiunii „ȘOR”.

Pro Moldova

#1. Andrian Candu

#2. Sergiu Sîrbu

#3. Vladimir Cebotari 

#4. Eleonora Graur 

#5. Corneliu Padnevici

#6. Grigore Repeșciuc 

#7. Ruxanda Glavan

#8. Gheorghe Braşovschi 

IPN

#9. Elena Bacalu  

#10. Oleg Sîrbu

#11. Vasile Bîtca

#12. Ghenadie Verdeș

#13. Angel Agache

#14. Efrosinia Grețu

#15. Ștefan Gațcan

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 pe 15 martie.

Fracțiunea „ȘOR”

#1. Violeta Ivanov

#2. Vladimir Vitiuc

La ora actuală, componența fracțiunilor parlamentare s-a modificat simțitor. Așadar, în ziua de 30 iunie, PSRM are 36 de deputați, PDM a rămas cu 13 deputați (n.r. coaliția PDM-PSRM nu mai constituie majoritate, ea numără 49 de deputați), PAS – 15, Pro Moldova – 15, PPDA – 11, Partidul ȘOR – 9 (n.r. fără prezența fizică a lui Șor – 8), deputați independenți/neafiliați – 2.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente