„Student în Diaspora” – campania care te ajută să fii informat dacă vrei să-ți faci studiile peste hotarele țării

6717a231-f65a-48f9-ba0d-4486a3785a71-gradpic
Foto: USATODAY.com

Nu te-ai hotărât încă unde vei continua studiile universitare dacă vei ajunge peste hotare în următoarele luni? Te întrebi cum să îți găsești mai ușor o cazare, ce ai putea face pe lângă universitate sau cum este să faci parte dintr-o comunitate multiculturală? Avem o noutate bună: a fost lansat un proiect special pentru astfel de tineri.

Începând cu 15 iunie 2020, Liga Studenților Originari din Moldova, AMMB Students, ASRM Olanda și Youth.md, au lansat campania „Student în Diaspora”.

Scopul acestei campanii este de a informa tinerii din întreaga republică despre experiențele diverse ale vieții studențești din străinătate. În cadrul campaniei „Student în Diaspora”, vor fi prezentate particularitățile celor patru ani de facultate în SUA, Marea Britanie, Italia, Olanda, Franța, Danemarca, Germania, Elveția, Estonia, Ungaria și Austria.

Proiectul Student în Diaspora a fost înființat cu țelul de a duce la cunoștință posibilele greutăți cu care se vor întâlni alți tineri atunci când vor decide să studieze în străinătate. Cei interesați vor afla ce au simțit alți studenți atunci când abia au ajuns într-o altă țară, cum sunt organizate cursurile acolo, cum au trecut peste frici, dar și cum au făcut față dorului de casă; la fel și sfaturi practice referitor la:
# alegerea universității potrivite;
# elaborarea documentelor de aplicare;
# acomodarea cu viața în campus.

Începând cu 15 iunie și pe parcursul a opt săptămâni, vor fi publicate istoriile unor studenți care au acceptat invitația de a-și povesti experiența prin care au trecut aflându-se la mii de kilometri distanță. 

Pentru mai multe informații, vizitează pagina de Facebook oficială Youth.md și a Ligii Studenților Originari din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente