Năstase, despre decizia care a dus la căderea guvernului Sandu: „Simt o mică responsabilitate, că nu am reușit cu mai mulți colegi din guvern să nu acceptam acest lucru”

nastasegandul

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, vine să comenteze detalii despre căderea guvernului Sandu și spune că simte o responsabilitate pentru asta. Declarațiile au fost făcute la o emisiune de la TVC 21.

„Noi nu tranzacționăm puterea, aceasta nu aparține unei formațiuni, ci poporului. Asta mă deranjează cel mai mult, că guvernul nostru i-a dat puterea lui Dodon. Simt o mică responsabilitate, pentru că nu am fost mai ferm, că nu am reușit cu mai mulți colegi din guvern să ne opunem, să nu acceptăm acest lucru. Trebuia să ne luptăm, pentru că puterea nu este a noastră, ci a poporului care ne-a mandatat.

Acum sunt convins că trebuia să facem mai mult. Platforma DA nu a fost de acord cu decizia Maiei Sandu care a dus la căderea guvernului, dar toți știu că noi avem doar 11 deputați, nu este ușor. Au fost comise multe greșeli, nu de mine, consider că fiecare trebuie să ne recunoaștem greșelile, dacă le-am făcut.

Ce am știut atunci, știu și acum, că acest lucru a fost foarte rău pentru țară. Pe timpul guvernării noaste au fost inițiate niște reforme, au fost începute niște anchete penale. Toți au așteptat în perioada când eram la MAI că îi voi pune la pușcărie și pe unul și pe altul, și pe președinte, și pe deputați, dar societatea noastră nu înțelege că MAI nu se ocupă cu așa ceva. Numai pe timpul lui Beria MAI se ocupa și de anchetă, și de condamnări, și de execuții. În perioada în care am fost la MAI, am făcut tot posibilul ca legea să fie respectată, să fie documentate materialele și transmise procuraturii.

M-am ocupat de dosarul uzurpării puterii în stat, de dosarul furtul miliardului. Datorită MAI, astăzi dosarul intentat pe numele fostului șef al SIS a ajuns în judecată. Se putea de lucrat și în continuare în folosul poporului. O guvernare care să fie în relații bune și cu partenerii din est și cu partenerii din vest, care să lucreze pentru și nu împotriva poporului”, spune Andrei Năstase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente