Cu ocazia împlinirii a 145 de ani a PNL din România, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, vine cu un mesaj de felicitare și menționează că PNL are doar un singur prieten în Republica Moldova.

„Pe 25 mai 1875, în jurul personalității marcante a lui Ion C. Brătianu, se înființa Partidul Național Liberal, cel mai vechi partid românesc, partid de destinul căruia se leagă cele mai mari evenimente și realizări ale României în drumul ei către autodeterminare și consolidare a noțiunii de stat unitar și suveran.

Astăzi, la cea de a 145-a aniversare a Partidului Național Liberal din România, cel mai bun prieten al Republicii Moldova și cel mai asumat partener al idealurilor noastre legitime de a ne asuma un viitor comun în interiorul spațiului geografic, istoric, cultural și spiritual căruia cu toții aparținem, transmit Președintelui PNL, Ludovic Orban, în nume personal și în numele Platformei Demnitate și Adevăr un sincer LA MULȚI ANI.

Domnule Președinte Ludovic Orban, vă asigurăm de tot respectul și gratitudinea noastră, a tuturor, pentru tot ceea ce ați făcut în ultimii ani în sprijinul tinerei democrații din Republica Moldova și mai ales pentru solidaritatea cu care Partidul Național Liberal, astăzi partidul care alături de Excelența SA, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, conduce România, a ajutat necondiționat Moldova în aceasta perioadă de criză sanitară.

Platforma Demnitate și Adevăr, principalul și cel mai asumat partener al PNL în Republica Moldova, va rămâne în continuare angajat în munca de consolidare fermă a parteneriatului strategic dintre țările noastre și va continua să contribuie prin acțiunile și abordările sale la aproprierea ireversibilă a Republicii Moldova de Uniunea Europeană, dar în principal de România, de principiile, valorile și simbolurile în jurul cărora vom construi împreună un viitor comun pentru întregul nostru popor.

La mulți ani Partidului Național Liberal”, scrie Andrei Năstase.