(video) Alexandru Slusari bate alarma. Moldova riscă să piardă finanțarea de 600 de milioane de lei de la Uniunea Europeană

Alexandru slusari

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, cere convocarea membrilor Comisiei juridice pentru a aproba raportul asupra proiectului de lege privind organizațiile necomerciale. Potrivit vicepreședintelui parlamentului, o eventuală votare a acestuia în lectură finală de către legislativ ar permite deblocarea celei de-a doua tranșe din asistența macrofinanciară a Uniunii Europene.

„Miercuri, doar reprezentanții Platformei DA insistau la Biroul permanent ca proiectul legii cu privire la organizațiile necomerciale să fie inclus pe ordinea de zi pentru următoarea ședință plenară. Acest proiect este ultima condiție pentru a obține tranșa a doua din asistența macrofinanciară a UE. Domnul Diacov a preferat să nu se grăbească. A propus examinarea subiectului săptămâna viitoare. Doar eu și doamna Maria Ciobanu am votat pentru examinarea mai urgentă. În ședința de joi, situația s-a repetat. Am insistat, dar nu ne-au ajuns două voturi. Am fost numit demagog, deși recent și prim-ministrul Chicu s-a plâns că vom avea un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei. În asemenea condiții, partidul pretins proeuropean PD își permite luxul să nu se grăbească pentru primirea celor 600 de milioane de lei de la Uniunea Europeană. Acum ce aveți de spus, Dmitrii Gheoghievici?”, întreabă vicepreședintele Platformei DA.

Astfel, Alexandru Slusari cere convocarea online pentru ziua de duminică a membrilor Comisiei juridice pentru ca aceștia să voteze raportul asupra proiectului. Totodată, acesta solicită deputaților să se întrunească pentru a aproba legea în lectură finală.

„Platforma DA cere convocarea pentru duminică a ședinței online a Comisiei juridice în vederea aprobării raportului pe proiectul legii menționate pentru lectura a doua fără schimbări conceptuale față de varianta inițială. Totodată, solicităm convocarea în ziua de luni, pentru 15 minute, a ședinței plenare a parlamentului în scopul votării legii în lectura finală, dacă nu se va identifica desfășurarea ședinței online”, solicită acesta.
Amintim că astăzi, raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Dragoș Tudorache, a atenționat guvernul de la Chișinău că au rămas doar două zile pentru ca autoritățile să-și îndeplinească angajamentele asumate pentru a debloca sprijinul financiar al UE.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente